Nemrég nyelvvizsgáztam középfokon, mi a teendő a szintentartás érdekében?
Az utolsó két hónapom a teljes erőbedobással való tanulásról szólt, és úgy gondolom, hogy sikeres lett a vizsga.
Természetesen itt nem állnék meg, a C1 a cél, de mivel még csak 16 éves vagyok (és nem függök tanártól, egyedül készültem) így jó lenne szinten tartani a tudásomat egy jó ideig. Most rengeteg teendőm van az iskolában, így nem kezdenék el egyelőre célirányosan készülni a felsőre, másra helyezném a hangsúlyt, de azt sem szeretném, hogy elvesszen az angoltudásom. (Az iskolában a B2 közelében sem járunk, az sajnos nem megoldás). Mit ajánlotok, heti hány órát kéne külön foglalkoznom az angollal, hogy megmaradjon ez a középszint 3-4 hónapig? (Ekkor szeretnék elkezdeni készülni a C1-re). Vagy elég a filmnézés-olvasás kombó?
Pont ebben a helyzetben voltam én is. Nekem igazából az segített, hogy átállítottam a telefonom nyelvét angolra, az érdeklődési körömhöz kapcsolódó cikkeket angolul olvastam, és szépen lassan már azon a körön kívül eső dolgokat is.
Sorozatokat is már csak angolul néztem, felirat nélkül. De a legnagyobb segítség mégis az volt, hogy lettek netes barátaim (egy közös kedvenc előadó után), és velük csak angolul tudunk beszélni. Olyan, hogy most leülök nyelvtanozni, nem volt eleinte, hanem hallás után ragadt rám egy rakat dolog, valamint olvasás közben is. Ha valami ismeretlenben botlottam, akkor vagy angol-angol szótárt használtam, vagy angolul olvastam utána a miértjének.
Nem biztos, hogy neked is ez lesz a nyerő stratégia, de nekem bevált :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!