Egy hónap alatt fel tudok készülni az emelt angol érettségire?
Simán. Én nem készültem a sulin kívül semmit, a középszintű 90%os lett (a szóbelivel javítottam valamennyit) , 12. Osztályban meg másik tanárt kaptunk, csak filmeztünk órán (angolul, angol felirattal), jegyet úgy kaptunk, hogy havonta egyszer ki kellett választani az egyik filmet amit megnéztünk és röviden le kellett írni a sztoriját angolul. Ennyi volt a készülés. Nem oldottam meg egy feladatsort sem, de végül az emelt is 80% felett volt. Szerencsére emelten már szóbelizni nem kellett, mert ez pont akkor volt amikor bezárták a sulikat. :D
Ne aggódj menni fog! Nem a tanuláson van a lényeg, az alapokat már úgyis tudod, hiszen a középszintűd is jól sikerült. Az emeltre azt ajánlom, hogy inkább a szókincsedet bővítsd, olvass angolul minél több cikket, minél több témában. Minél több ismeretlen szó van benne annál jobb. Próbáld meg megérteni a szöveget, és kikövetkeztetni a szavakat a szövegkörnyezet alapján, mielőtt megnézed a fordítóban, mit is jelent.
Én is majdnem úgy vagyok vele, mint te. Én is három napja jelentkeztem előrehozott angol érettségire. Én azt tanácsolom, hogy a korábbi évek emelt szintű angol feladatait nézd át,pluszba meg járj be az angoltanárodhoz órára, hogy segítsen felkészülni (ha olyan tanárod van mint nekem.)
Sok sikert az emeltedhez!
Üdv,
Egy veled egy időben érettségiző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!