Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Vagytok ugy hogy hiaba beszelt...

Vagytok ugy hogy hiaba beszeltek nagyon jol pl. angolul, magyarra eleg nehezen megy a forditas? Meg magyarrol angolra nem is okoz kulonosebb gondot nekem, de forditva nehezen megy

Figyelt kérdés
*Ti is vagytok ugy...

2021. szept. 4. 00:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlóan vagyok, még volt is hogy vállaltam kisebb fordítói munkákat, viszont magyarra nagyon bénán és lassan fordítok. Nincs ebben semmi furcsa amúgy, embere válogatja hogy kinek melyik "irány" jön be inkább, bár szerintem többségben vannak azok, akik angolra szeretnek, magyarra már nem annyira.
2021. szept. 4. 01:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A fordításhoz magyarul is nagyon jól kell beszélni.
2021. szept. 4. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Pont azon gondolkodtam a minap hogy 10 év Anglia után hiába beszélek nagyon jól és választékosan angolul, hiába értek mindent, ha élőben fordítanom kéne valakinek egyik nyelvről a másikra akkor bajban lennék. És ez azért van mert amikor angolul beszélek/hallgatok akkor azon a nyelven gondolkodom, ráadásul a két nyelv eltérő mondatszerkezete is bezavarna ilyenkor.

Egyszer láttam videót YouTube-on pl. az Európai Parlamentben dolgozó tolmácsokkal kapcsolatban akik a politikusok headset-eibe fordítanak élőben. Le a kalappal előttük mert én azt nem tudnám csinálni. (Még nekik is meg van adva hogy fejenként naponta néhány óránál többet nem dolgozhatnak abban a szerepben, akkora figyelmet és koncentrációt igényel az egész)

2021. szept. 4. 09:18
 4/4 ambrielcoaching ***** válasza:
Angolról magyarra fordításnál először lefordítom nyersen, utána csak a magyar szövegre koncentrálok és magyarosítom. Valahogy nekem is ez az irány a nehezebb.
2021. szept. 5. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!