EuroExam kérdés?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeptember 18-án megyek komplex, egynyelvű nyelvvizsgára B2-es szinten. Megvettem az Akadémiai Kiadó EuroExam felkészítő könyvét, ami feladatsorokat tartalmaz. Pár hét alatt a végére is értem, és ezért letöltöttem PDF-ben a New Eurocity könyvet, amelyet szintén ajánlottak az EuroExam weboldalán. Ebben a PDF-ben azonban szerepelt egy olyan vizsgarész is, amelyet Grammar and Vocabulary névvel illettek, három feladat van benne, egy Dictation, egy Multiple-Choice Gapfill és egy Modified Cloze. Ezeket az Akadémiai Kiadós könyvben nem találtam meg, aki volt EuroExamon, megmondaná nekem hogy szerepelt-e ilyen a vizsgán, vagy ez a kétnyelvű részhez tartozik, esetleg csak külföldön van ilyen? Nem is hallottam, olvastam sehol, hogy van ilyen vizsgarész, nagyon aggódom, hiszen erre így még semmit nem készültem.

2021. júl. 29. 12:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
53%
Ez a cloze teszt nem mas mint reading comprehension teszt.
2021. aug. 1. 12:07
 2/20 A kérdező kommentje:
Értem, de a Reading Comprehension (szövegértés) már szerepel egyszer a vizsgán, méghozzá a Reading részben. Rákerestem, hogy a vizsgán mi a Modified Cloze, és olyan feladatokat adott ki, amelyekben szöveget kellett kiegészíteni különböző egyszerű szavakkal, elöljárókkal. A kérdésem az lenne, hogy szerepel-e ilyen vizsgarész az EuroExam vizsgáin. De köszönöm a válaszodat.
2021. aug. 1. 14:03
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nos, akit megkérdeztem, egy ideje már nem vizsgáztat, de ő azt mondta, egészen valószínűtlen, hogy lenne.

Ugyanakkor szinte mindegy, mert a cloze tesztre nem lehet rövid idő alatt "felkészülni". Ha, mint írod, elöljárószó hiányzik, akkor az félig a nyelvtan, ha más szó, akkor esetleg fix kifejezés ismerete. Angol szövegek olvasásától jön ez a képesség, de az átlag nyelvtanuló nem sok szöveget olvas B2 vizsga előtt, mert még mindig megakad valamin megmagyarázandón, ami viszi az időt. A legegyszerűbb öröm a cloze teszttel kapcsolatban az, mikor a könyvben lapozol, és tudod, mi lesz a következő oldalon az első szó. Én azt szoktam mondani, hogy számítógépes vénával rendelkező tini rokont kell megkérni, egy pár szövegből üssön ki minden tizedik szót (ha fél óra alatt megírta a programot, utána tömegével onthatja a preparált szövegeket). Ez persze elvileg könnyebb is lehet, mert a nyelvtanárok által preparált cloze tesztnél nyilván nem gépiesen, hanem az "érdekesebb" szavakat ütik ki.

Angol szövegek olvasásától jön ez a képesség, írtam, de mondjuk 60-70 %-ban, a maradék az intelligencia kérdése, mert onnan is el lehet indulni, hogy kitaláltad, miféle kell az adott helyre, akár a témához kapcsolódóan, akár a mondatot elemezve (kevés nyelvtanuló van, akinek, ha azt mondják, kell egy alany, kell egy állítmány, nem kérdez vissza, hogy ezek a szavak mit is jelentenek?).

2021. aug. 2. 08:30
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a vizsgaközponttól, biztos, hogy válaszolnak. Lehet, hogy ez egy régi könyv, ami óta változott a vizsga.
2021. aug. 2. 09:30
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2021. aug. 2. 22:53
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én egy pár hete vizsgáztam, az akadémia kiadó könyvéből és a nagy euroexam nyelvvizsgakönyvből készültem fel. A vizsgán csak ugyanezek a típusú feladatok voltak, szoval nem hinnem hogy lesz benne grammar rész.
2021. aug. 3. 14:38
 7/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi 6-os! Mesélnél a vizsgáról, hogy milyen volt? A Listeningnél valóban rossz minőségűek a felvételek? És a szóbeli összességében könnyű volt?
2021. aug. 3. 20:25
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Igazából a feladatokat szerintem egész jól be lehet gyakorolni, inkább az időt nehezebb jól beosztani. A listeningnél én is felkészültem a legrosszabbra, hogy majd recsegni fog a hang, de egyáltalán nem volt vészes, inkább az akcentus volt fura néhány helyen.

Én a szóbelitől tartottam legjobban, de abszolút pozitív csalódás volt. A vizsgaztato nagyon profi volt, és szerencsére jó párt is kaptam. Nagyon gyorsan ment az egész.

Remélem tudtam valamit segíteni:)

2021. aug. 3. 22:45
 9/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat, sokat segítettél!
2021. aug. 4. 10:33
 10/20 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező, én is azt tudom csak írni, hogy ilyesmi nyelvtani feladat nem lesz.

Viszont sok sikert nagyon! Én is szeptember 18-án megyek Euroexam egynyelvűre.

2021. aug. 15. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!