A lányom C1-angol felsőfokú komplex nyelvvizsgára készül.Valakinek van esetleg kidolgozott tétele a szóbeli részhez?A párbeszéd résznél engedik ,hogy pl. a barátjával legyen párban?
Szia! Nem tudom azóta megvolt-e a vizsga. Én a "Let's discuss it!" könyvcsaládból ajánlom a régi kiadást, vagy a nem rég megjelent C1-es kiadást. Sajnos pdf-ben csak a régi van meg. Az új egyelőre csak nyomtatva.
Feldolgoz kb 40 témát, úgy, hogy először egy igényes esszével beszél arról, majd pro contra felsorolja az adott témával kapcsolatos érveket ellenérveket. Ezután persze lehet gyakorolni a témával kapcsolatos beszélgetést a pro contra pontok alapján. A lecke következő része egy minta vita majd szószedett. Plusz pont hogy a könyv végén szófordulatok és bevezetések találhatóak külön beszédszándék alapján csoportosítva.
Jó, de mi értelme volt?
Csak egy plusz stressz, miközben eleve túlterhelt. Vagy nem az? Ha nem, én akkor is másra fordítottam volna a fölös energiáit. A nyelvórákra így is be kell járnia, ha nem tesz előrehozott érettségit, tehát felszabaduló ideje nem lesz. Ha meg előrehozottazik, aztán nem jár be a nyelvórákra, a következő két évben visszafejlődhet a tudása. Mert persze, használni azért fogja a nyelvet, de tudatosan, módszeresen fejleszteni a nyelvtudását rendszeres nyelvórák nélkül hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!