Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyolul mit jelent az, hogy...

Spanyolul mit jelent az, hogy "comadre"?

Figyelt kérdés
Jelen esetben egy 18 év körüli lány mondja egy 17-18 éves fiúnak.

2021. júl. 23. 18:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%

10-es. Patético, hablo español con fluidez y aun así me dices que lo que escribí está lleno de errores, sin embargo, no puedes esclarecer ningún error. En Venezuela se les dice "cara 'e tabla" a las personas como tú, chamaco;D Por cierto, si sigues teniendo dudas sobre mi español, te recomiendo que vengas a la Universidad de ELTE y quizá nos encontremos mientras voy trabajando en mi investigación académica, sifrino... Es una vaina que no me crees a mí, pero eso de "oponerse" a la RAE es un colmo, se ve claramente que no tienes nada que ver con el idioma español ni con el debate intelectual.

Kedves Kérdező, elnézést a "közjátékért", csak felettébb bosszantó, amikor inkompetens, primitív egyének szólnak hozzá valamihez, amiről fogalmuk sincs. Én nekem a spanyol az egyik nyelvem, minden nap használom, sőt spanyol nyelven írom az egyetemi kutatásom is, tehát tudom miről beszélek. Esetleg arra emlékszel milyen dicsőítő szó volt? Nekem már az fura, hogy lány mondta fiúnak, tekintve, hogy a comadre az nőnemű embernek lehet a jelzője. Hol láttad/hallottad?

2021. júl. 24. 10:02
 12/15 A kérdező kommentje:

Semmi gond, én örülök, hogy kapok segítséget. :)

Facebook csoport, "que guapa se ve, comadre" pedig 100%, hogy fiúnak írta egy lány, pedig az írásmódból olyan mintha lánynak írták volna. Esetleg talán annyi, hogy nem vagyok benne biztos, hogy az a srác hetero.

2021. júl. 24. 13:29
 13/15 anonim ***** válasza:

Akkor el nem tudom képzelni mire írhatta... Spanyolul a melegeknek is marad ugyanúgy a nyelvtani nemük, tehát nem hinném, hogy erről lenne szó. Talán transgénero és lányként identifikálja magát.

Másik, amira gondolni tudok, hogy valami broma lehet vagy irónia/szarkazmus.

2021. júl. 24. 15:11
 14/15 anonim ***** válasza:
41%
Esetleg az lehet még, hogy idegen szót kevert közé és még jól el is írta. A comrade ugyanis kiolvasható belőle és értelme is van úgy a mondatnak.
2021. júl. 24. 16:51
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, egy primitív, alacsony intelligencia szintén funkcionáló okoskodó magyar, azokat is nagyon szeretjük... Értelmes választ még nem sikerült hozzáfűznöd a dolgokhoz, carajito;D Pobrecito, ¿andas burda frustrado eh? Egyébként a kutatásom politikai, gazdasági és szociális témájú, lehet bölcsész, viszont hogy egy szót sem értenél belőle az is biztos, mentepollo jaja
2021. júl. 24. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!