Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyetem alatt mennyi esély...

Egyetem alatt mennyi esély van rá hogy csináljak egy nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Egyetem alatt lesz arra idom hogy elvégezzék egy B2-es szintű nyelvvizsgát?

2021. júl. 13. 22:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Én sokkal nehezebbnek érzem a nyelvtanulást most az egyetem mellett, mint korábban. Nyelvszakos vagyok, úgyhogy nekem nem kell külön nyelvvizsgát szereznem a diplomámhoz, viszont mindenképpen szerettem volna nyelvet tanulni, mert azt gondoltam az egyetemen erre úgyis több lehetőségem lesz és azt ki szeretném használni. Van is csomó ingyenes nyelvóra (meg az egyetemünkön is vannak olcsóbb nyelvtanfolyamok, illetve persze egyetemen kívül is lehet nyelvet tanulni), de nekem az a tapasztalatom és másoktól is inkább azt hallottam, hogy ezek nem túl jók (lassan haladtunk, sokan voltunk, heti egy vagy max. kettő óránk volt). Nagyon sok időt kell még rászánni egyénileg is. Valamint szerintem egyetemen a legtöbbeknek már kevesebb ideje is van rá, mert a fő tárgyak adott esetben sokkal több készülést igényelnek. Én pl. egy mindenki által büfészaknak kikiáltott szakon tanulok, de nagyon kevés szabadidőm van, hiszen az óráimra nekem is ugyanúgy be kell járnom, a vizsgákra ugyanúgy tanulni kell és a szorgalmi időszakban is sokat kell készülnöm az órákra, főleg olvasni. Én a második félévemben kezdtem el egy ázsiai nyelvet, a végzés évére szerintem még mindig inkább csak kezdő, alapfokú szinten vagyok. Voltak időszakok amikor többet tudtam vele foglalkozni, de a szorgalmi időszak, a vizsgák mellett vagy mikor az utolsó évben már jött a szakdoga is, egyre kevesebb időm volt rá. Viszont persze, nekem nem volt muszáj nyelvet tanulnom és így nem voltam rákényszerítve (hogy pl. mindenképpen kell a diplomámhoz), illetve azért egy angolt mondjuk könnyebb elsajátítani és én teljesen a nulláról kezdtem a nyelvtanulást.
2021. júl. 14. 16:09
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező nem a nulláról kezdené a nyelvet, hanem eddig is tanult nyelvből szeretne nyelvvizsgát tenni. A kettő nem ugyanaz. Egyetem mellett annyi a nyelvvizsga, mintha lenne +1 tárgya, semmivel sem több. A nyelvvizsgára készülhet az opcionálisan választható kurzusok keretében vagy eljárhat magántanárhoz vagy saját maga is készülhet egyedül. Neki kell tudnia, hogy számára melyik a legjobb. Amit itt tanácsolni lehet az az, hogy vásárolja meg a vizsgahely saját könyvét.
2021. júl. 14. 16:20
 13/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, milyen szakra jársz?
2021. júl. 14. 16:21
 14/20 anonim ***** válasza:
(illetve most már utolsó előtti)
2021. júl. 14. 16:21
 15/20 anonim ***** válasza:

Lehetséges, de meg kellene tudni, hogy a képzésedben mikor lesz egy olyan félév (esetleg kettő), amikor kicsit több időd lenne rá. Minden képzési struktúrában szokott lenni viszonylag nyugisabb periódus (de ezt csak az tudhatja, aki már megcsinálta- tehát végzősöket, felsőbb éveseket kellene kikérdezned), és ekkor kellene megcsinálnod. Persze addig is lehetne szavakat tanulni, vagy időd-energiád fényében készülni rá, de abban a félévben tudnál intenzívebben ráfeküdni. Nyilván ha nulláról kezdenéd, akkor nem biztos, hogy elegendő lenne egy egyetemi félév.

(én is így csináltam amúgy, egyetem alatt, amikor jött egy nyugisabb periódus, azaz nem volt minden nap/ 2-nap laborom, akkor meglőttem a nyelvvizsgát is, sikerrel)

2021. júl. 14. 16:31
 16/20 anonim ***** válasza:

A lepontozóktól várom az érvelésüket.

2021. júl. 14. 22:02
 17/20 anonim ***** válasza:
80%
nem én pontoztalak le, de avval egyetértek másokkal, hogy aki kőkemény egyetemre jár, annak emellett ezt lerakni nem nagyon lehet
2021. júl. 14. 22:27
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Na ne mondd, egy félév alatt leraktam a nyelvvizsgát emelt szinten fizika BSc mellett. Orvosoknak latint kell tanulniuk nulláról, ők is levizsgáznak belőle. Ennél keményebb képzés mi van még?
2021. júl. 14. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:
80%
gyógyszerésznek tanulok, igen első félévben kellett levizsgázni 0-ról latinból (ugyanolyan szinten mint az orvosoknak), úgyhogy kőkemény képzés, számos labor volt mellette, le kell tenni emellé egy egyetemi nyelvi záróvizsgát, s a nyelvvizsga csak erre jön rá, úgyhogy minden évben nyári gyak van, s évközben számos zh, estig tartó laborok, és persze a gyönyörű vizsgaidőszakok... Emellé bocsi nem tudja mindenki bevállalni
2021. júl. 14. 22:46
 20/20 anonim ***** válasza:
69%
Ha van esély az embernek jobb egyetem előtt lerakni a nyelvvizsgát, abból baj nincs. Ugye volt arról szó, hogy úgy lehet menni csak ha már van papirod róla, aztán mégsem lett belőle semmi és a sok szülő panaszkodott, hogy hát az ő gyereke meg ezért tanult középiskolában meg tette le a nyelvvizsgát, hogy tudjon menni egyetemre mintha ez hatalmas gond lenne hogy előbb meglett...
2021. júl. 16. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!