Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyetem alatt mennyi esély...

Egyetem alatt mennyi esély van rá hogy csináljak egy nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Egyetem alatt lesz arra idom hogy elvégezzék egy B2-es szintű nyelvvizsgát?

2021. júl. 13. 22:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Ugyanannyi, mint akármelyik másik tárgyra is. Ugye tudod, hogy a legtöbb tárgyból vizsgát kell tenned egyetemen félév végén?
2021. júl. 13. 22:06
 2/20 anonim ***** válasza:
85%
LESZ idő rá, az első válaszoló ne okoskodjon, biztos tudja a kérdező, hogy nem oviba megy.
2021. júl. 13. 22:13
 3/20 anonim ***** válasza:
30%
Semmi idő nem lesz rá a vizsgák miatt. Pláne ha még dolgozni is fogsz mellette. Azt tanácsolom, hogy egyetem kezdés előtt csináld meg.
2021. júl. 13. 22:22
 4/20 anonim ***** válasza:
90%
Még mindig több időd lesz, mint munka mellett lenne... de teljesen mindegy, hogy van-e. Csinálni kell és kész. Az idő így is, úgy is eltelik. Ha nem 1 év, hanem 2, ha nem 2, hanem 3, tök mindegy, mert soha nem érsz oda, ha el sem indulsz. Csináld, mert fontos és kész! Aztán előbb-utóbb eljutsz arra a szintre, ahova kell. A nyelvtanulás nem egy 2 hónapos projekt. Tolni kell évekig.
2021. júl. 13. 22:33
 5/20 anonim ***** válasza:
34%
Ha nehéz az egyetem nem lesz mellette időd, kivéve ha az idegeid acélból vannak.
2021. júl. 13. 23:34
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
Attól függ, milyen szakon vagy, mennyi időd van beleilleszteni az extra tanulást. Van egyetem ahol kötelező nyelvet tanulni, van ahol lehet, van ahol 0 figyelmet fordítanak erre. Én a helyedben most nyáron megtolnám, és még az őszi szorgalmi időszakban megpróbálnám letenni.
2021. júl. 14. 07:48
 7/20 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ, milyen szakot végzel. Ha pl. több száz oldalakat kell egyik óráról a másikra elolvasnod, akkor nehezen fog beleférni. Ha kéthetente egyszer össze kell dobnod egy-két óra alatt egy beadandót, akkor meg nagyon sokat tudsz haladni a szorgalmi időszak alatt. Ahogy az se mindegy, hogy a vizsgaidőszakot végigtanulod, mert 10 tárgyból kell vizsgáznod; vagy egy hét alatt letudod a két vizsgádat, mert a többit megajánlják ZH-ból vagy beadandóból, és utána egy hónapig lábat lógatsz. A családban volt példa mindkettőre.
2021. júl. 14. 10:12
 8/20 anonim ***** válasza:
70%
ja, pl én sote mellett nekem egyáltalán nincs időm erre, de azért kötelező követelmény, jó lenne, ha már eltörölnék ezt is.
2021. júl. 14. 10:41
 9/20 anonim válasza:
75%
Ez sok mindentől függ, de mindenképpen érdemes megpróbálni beleilleszteni az életedbe, az egyik legfontosabb befektetés, szinte luxus lemondani a nyelvtanulásról.
2021. júl. 14. 12:42
 10/20 anonim ***** válasza:
88%
A legcélszerűbb még érettségi előtt megcsinálni a nyelvvizsgát – középiskola mellett még bele kell férnie az időbe. Egyetem mellett erre már nincs garancia.
2021. júl. 14. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!