Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 2021-es OKTV-döntősök, ti...

2021-es OKTV-döntősök, ti kaptatok már valami visszajelzést a kéthetes külföldi nyelvtanulási programról?

Figyelt kérdés
Idén franciából szereztem egy döntős helyezést (vagyis mivel nem volt döntő, a 2. forduló alapján). Május végén vagy június elején kapott egy levelet a suli, hogy az OKTV döntőjében eredményesen szerepelt diákok lehetőséget kapnak részt venni a kéthetes külföldi nyelvtanulási program (ami tavaly is lett volna, csak elvitte a Covid) próbautazásán, és az erre való jelentkezéshez vissza kellett küldenem egy e-mailt meg ki kellett töltenem egy adatbekérő nyilatkozatot. Elvileg a Tempus Közalapítvány szervezi, tőlük kaptam e-mailt, hogy köszönik szépen a jelentkezést, ez az igényfelmérés, és hamarosan kapunk tájékoztatást a kiutazók pontos köréről - már ha lesz kiutazás. A helyzet az, hogy ez a tájékoztatás számomra mostanáig sajnos nem történt meg, amivel csak az a gond, hogy a kiírás szerint a kiutazások a július 16-tól augusztus 16-ig terjedő időszakban lennének, az pedig 2 hét múlva itt van. Az egyik ismerősöm szintén franciából volt, és ő sem kapott eddig semmit. Nagyon várjuk már, hogy megtudjuk, kiutazhatunk-e vagy sem, így nem tudok semmi biztosat sem szervezni. (Egyébként nem tudom, hogy ez a felhívás csak a nyelvi OKTV-k döntőseinek szólt, vagy az összesnek.) Ha valamelyikőtök tud valamit, légyszi, tud jelezni? Előre is köszi!

2021. júl. 6. 12:27
1 2
 11/17 fabiangyongyi válasza:
100%
én is tegnap kaptam az emailt hogy nem mehetek :(
2021. júl. 23. 09:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Én július 7-ig nem kaptam semmit, akkor viszont jött egy e-mail, hogy mehetek Ausztriába augusztus 1-16.között.

Ebben csak az az érdekes, hogy az adatlapra Máltát és Németországot írtam be, mint úti célokat.

Egyébként nem bántam, Ausztriának is nagyon örülök, meg a covid miatt talán jobb is..

Engem egyébként felhívtak egyszer, mert megkérdeztem, hogy mi alapján válogatták az embereket (egy ismerősöm bekerült Máltára). Szépen elmagyarázták, hogy azért nem mehettem az általam megjelölt országok egyikébe, mert ők csak a tanult idegennyelvet vették figyelembe (esetemben angol, német) és az alapján beírtak mindenkit egy rendszerbe, és a gép sorsolt. 450 pályázóból állítólag 90 mehet... (ezt akkor mondta egy hölgy a telefonba, nem tudom mennyire valós adat).

De július 19-ig szintén semmi más információt nem kaptam, akkor írtam nekik, és végül erre írtak vissza, kicsit részletesebb programmal.

Adtak egy telefonszámot, ami valamifajta szervező száma, őt fogom megkeresni holnap. (mert az nem derült ki számomra, hogy milyen napirendünk lesz, és egyáltalán 1-jén már kezdődik a tanfolyam, vagy akkor utazás van...)

Azt hittem, csak én jártam ilyen szerencsétlenül, de akkor úgy tűnik, valaki még rosszabbul járt🙁

Összességében nagyon szembetűnő, hogy ez a program most kezdődött, mert a szervezés nem a legjobb. Remélem az élmény kárpótol mindenkit, aki el tud végül menni.

Nem hiszem, hogy most már annyira nagy remény lenne akármivel kapcsolatban is...

De ha esetleg valaki eddig lemondta, akkor az ő helyére más valószínűleg mehet.

2021. júl. 25. 20:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Azért ez is elég durva, amit te írsz :(
2021. júl. 26. 20:15
 14/17 anonim válasza:
Sziasztok, Ti tudjátok, hogy végül melyik országba nem lehetett kiutazni a járvány miatt?
2021. júl. 29. 12:13
 15/17 anonim válasza:
100%

Sziasztok, sajnálattal hallom, hogy sokatoknak szintén fenntartásai vannak a szervezéssel kapcsolatban… reméljük a lebonyolítás gördülékenyebb lesz. Én is kaptam levelet, hogy Franciaországot teljes egészében lefújták a vírus miatt. Angliát még esélyesnek tartottam, nem tudom lefújták-e végül. A többi ország elvileg marad. De nem tudok semmi biztosat.

A kiválasztási folyamatról mi annyit tudtunk meg a Tempustól, hogy Maruzsa Zoltán kb. 500, mindenféle OKTV döntősnek küldte ki az eredeti levelet, ebből a Tempus Közalapítvány kiválaszthatott 90-et. Viszont Maruzsa kikötései szerint az OKTV helyezés egyáltalán nem, hanem a reprezentativitás jegyében a lakóhely (település, megye, régió) ami a leginkább számított. 1/3 Budapest, 2/3 vidék, hogy ezen belül hogy rangsoroltak, azt nem tudom. Szerintem ez egy kicsit igazságtalan, de ebből is látszik, hogy ez a program még nagyon gyerekcipőben jár.

Mindenesetre, aki túlélte idegileg ezt a pár hónapot, és végül ki tud utazni holnapután, annak jó utat, nagyon sok jó emléket és jó nyelvtanulást kívánok! :D

2021. júl. 30. 00:44
 16/17 A kérdező kommentje:
Nekem mindennel kapcsolatban fenntartásom van, amihez Maruzsának köze van. :'D
2021. aug. 1. 19:02
 17/17 anonim válasza:
És eddig mik a tapasztalataitok? Nemzetközi a közeg, vagy sok magyarral vagytok együtt?
2021. aug. 3. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!