Az olasz nyelv könnyű? Könnyebb például, mint a német? Tényleg annyira hasonlít a spanyolhoz, mint mondják?
Szeretnék tanulni egy kicsit olaszul, de nem tudom, hogy érdemes lenne-e belekezdeni.
Előre is köszi a válaszokat :)
Semmivel sem könnyebb, mint a német. Igazából a spanyol-olasz-német hármas ugyanazt a nehézségi szintet jelenti objektíven egy magyar anyanyelvű számára. Szubjektíven persze hatalmas különbségek lehetnek, mert ha valamelyik tetszik, azt sokkal könnyebben megtanulod, mint azt, amitől a hideg kiráz.
De kezdd el tanulni, veszteni valód nincs.
Én tudok németül és spanyolul ezek közül. Olaszul soha nem tanultam (majd akarok), de a spanyoltudásom miatt rengeteg mindent megértek vagy ki tudok következtetni, úgyhogy igen, a két nyelv nagyon hasonlít egymásra. A német és az olasz vagy a német és a spanyol picit sem.
Én a spanyolt és a németet egy nehézségűnek mondanám, csak mindegyikben más a nehézség.
Meglepőnek tűnhet, de a franciához hasonlít a legjobban. Persze nem kiejtés szempontjából. Kezdd el tanulni; csodálatos nyelv.
Az első dolog, amit megtanulsz, legyen az "il dolce far niente". Ilyen nincs magyarul.
"il dolce far niente"
A semmittevés élvezete/kellemessége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!