Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Maximum hány nyelvet lehet...

Maximum hány nyelvet lehet tanulni ha van egyéb dolgom is?

Figyelt kérdés

Munka vagy PhD mellett hány nyelvet lehet maximum tanulni szerintetek? Én az angolt és franciát tudom a legjobban, ezeket használnom kellene a munka vagy PhD során is, szóval ezeket nem számítom be a kérdésbe, értsük úgy, hogy ezeket már tudom és nem is felejtem el.

Ez eddig rendben is lenne, de ezen kívül 3 nyelv van, amit egy ideig tanultam, de sajnos közben sok minden miatt nem foglalkoztam velük (egyetem, távoktatás, egészségügyi problémák, nagyon sok minden miatt). Oroszból van egy felsőfokú nyelvvizsgám, azt legalább szinten tartani szeretném, sajnos nagyon sok mindent elfelejtettem. Tanultam olaszul és németül is, az olaszt gimis koromban egyedül, aztán mindkettőt az egyetemen nyelvtanfolyam keretén belül, a németet magántanárral is. Ezekeből is rengeteget felejtettem, de szeretném felvinni a tudásom, mert azt olaszt tutira meg tudnám tanulni egy erős középfokra, hiszen hasonlít a franciára a nyelvtana meg a szavak is. A német nehezebben, de szintén megyegetne ha rászánnám az időt.

Szerintetek hány nyelvet lehet tanulni egyszerre ha van munkám vagy ha felvennének PhD-ra és amellett csinálnám?

Kár lenne érte ha már tanultam éveken át. Ha már tanultam, tudjam használni is.

Az orosz csak ismétlés lenne nekem és amúgy is jó érzékem van hozzá, de németből és olaszból még sajnos bőven lenne mit megtanulnom. Az olasz elég jól ment mikor tanultam, de sajnos évek óta nem foglalkoztam vele rendesen.

Ja, és azt nem is írtam, hogy 3 nyelvből tanárhoz járni szerintem képtelenség, mert azért az nem kis összeg lenne egy hónapban. Heti 3 nyelvóra. Szóval valamelyiket mindenképp egyedül kellene tanulnom, még nem döntöttem el melyiket, de lehet, hogy az olasz lenne az.

2021. jún. 29. 00:09
 1/9 A kérdező kommentje:

Kifelejtettem, de amúgy úgy gondoltam a kérdést, hogy hány nyelvet tudnék tanulni egyszerre munka vagy PhD mellett de úgy, hogy azért pihenni is tudjak mellette?

Úgy sejtem, hogy maximum egyet, pedig nagyon jó lenne felhozni a tudásomat.

2021. jún. 29. 00:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokszínű akarsz lenni , de felszínes vagy a kevesebb néha több elvén , inkább egyet, de azt profi szinten.

Én azt mondom, hogy szívvel lélekkel csak egyet lehet amúgyis, nem csak munka mellett.

Pláne, hogy vannak olyanok, akik azt mondják , hogy 5 nyelven beszélnek, de közben egy kiló kenyeret nem tudnak kérni egyik nyelven sem.

Én nem azt mondom, hogy az adott nyelven tudj minden szóhoz legalább 5 szinonimát, meg az összes idiómat, kifejezést , és még a kultúráját is ismerd, de inkább egy két nyelven legyél folyékony, minthogy 5 nyelven sehogy.

Én a kevesebb néha több elvet vallom. Angol alap, és emellé pedig egy olyat ami vagy munka miatt , vagy személyes motiváció miatt szeretnéd elsajátítani.

2021. jún. 29. 00:43
 3/9 anonim ***** válasza:
30%
Az angol szerintem alap már, a többi attól függ mennyire hasznos (üzleti, kapcsolati szempontból) és mennyire nehéz szinten tartani.
2021. jún. 29. 08:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd rossz néven, kedves kérdező, de a hencegésen kívül nem tudom, mi célból tetted fel ezt a kérdést. Te is írod, hogy rá kell szánni az időt. Ennyi. Ha már eddig sem tudtál azon a kettőn kívül többel foglalkozni, akkor nem tudom hogyan akarsz majd a munka és a PhD (ahova ha jól értem még fel sem vettek, tehát addig még kihasználhatnád a szabadididőd) mellett 5 nyelvvel zsonglőrködni. Amelyiket használni akarod, azt használd, ne filózd túl. A legfontosabb a rendszeresség: ha minden nap csak 1 cikket olvasol el, vagy 1 videót nézel meg az adott nyelven, az többet ér, mintha heti x alkalommal járnál tanárhoz, de azonkívül elő se vennéd. Sok sikert.
2021. jún. 29. 10:44
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
ha egyszerre akarsz öt-hat nyelv birtokosa lenni és aktívan használni őket, menj ki külföldi szállodába recepciósnak, esetleg más gasztro-turisztika állásra, ahol van vendégkontaktod. máshogy nem fogod kellő rendszerességgel minden nyelved használni. :D
2021. jún. 29. 12:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Az angol és a francia ki lenne pipálva. Azokra amúgy is szükségem van/lesz folyton

szóval azt nem felejtem el.

A másik 3 nyelv a problémás.

Nem hencegésből tettem fel a kérdést.

2021. jún. 29. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:
66%

Megy az öt nyelv, ha adottak a körülmények:

NÉMET: Ausztriában élek, a németet használom a mindennapokban. (Jelen szint: C1)

OLASZ: A barátnőm olasz, így itthon olaszul beszélünk. (Jelen szint: C1)

ANGOL: Amerikai cégnél vagyok, ahol a meeting-ek nyelve az angol. (Jelen szint: C1)

FRANCIA: Svájci központban székelő főnökség van. Erős az akcentusuk. Nem elvárt, de a nem francia ajkúak tanulgatjuk a nyelvet. (Jelen szint: B1/B2)

HOLLAND: Korábban holland barátnőm volt - az életemből kilépő nagy szerelemmel a nyelvismeret is évről-évre halványul. (Jelen szint: B1)

MAGYAR: Naná, hogy megy! :)

Nemzetközi cégnél, kihasználva az utazási és külföldi munkavállalási lehetőségeket tud működni a többnyelvűség. Így mindegyiket minden nap lehet olajozni. (Kivéve a hollandot...)

2021. jún. 29. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én két főállás mellett csináltam a PhD-t (komoly tudományból, nem kamu doktori iskolában, hanem olyan helyen, ahol komolyan vették a képzést). Három és fél év alatt lett meg a fokozatom. Nekem egy nyelvet sem volt időm igazán külön tanulni, de öt idegen nyelven dolgozom rendszeresebben.
2021. júl. 3. 00:04
 9/9 anonim ***** válasza:
#8, de gondolom a tudás se csak úgy szállt a fejedbe, tehát előtte megtanultam őket,nem? 2-essel egyetértek.
2021. júl. 25. 00:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!