Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsgatípus az,...

Melyik nyelvvizsgatípus az, ahol a legegyszerűbb a szóbeli?

Figyelt kérdés

Németből szeretnék középfokúzni fél-1 éven belül.

A nyelvtan elég jól megy, a szókincsemmel van még probléma, de dolgozom rajta:D

viszont beszélni nem tudok, magyarul is elég nehezen szedem össze a gondolataimat emberek előtt, németül meg persze még rosszabbul megy:S

ezért szeretnék olyanra menni, hol a szóbeli a legkönnyebb.

tudnátok segíteni választani?

2010. aug. 26. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
telc,ott nem annyira kérdeznek bele,mint rigón
2010. aug. 26. 14:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol más feladatok vannak. Én szakmait csináltam (Kitex), meg voltam elégedve mindennel és nem tartom vészesnek, 20 perc az egész, ebben a felkészülés is benne van.

Általánosban szerintem is egész jó a TELC, ott van szituáció, beszélned kell egy adott témáról (kedvenc könyv, film, sport, család, iskola...) és egy szöveget kell röviden összegezni és beszélni róla. Itt egy másik vizsgázóval vizsgázol párban, ez lehet előny de hátrány is.

2010. aug. 26. 17:07
 3/4 anonim válasza:
Én a BME-n csináltam a nyelvvizsgám (igaz, az angol középfok volt), és jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Ha addig jól felkészülsz a tételekből, fejleszted a szókincsed, és sokat gyakorolsz, minden rendben lesz ;)
2010. aug. 28. 12:45
 4/4 anonim ***** válasza:
én a bme-nél csináltam német középfokot, sztem jó, rendesek voltak :) 15/L
2010. aug. 29. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!