Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » "Berozsdásodott" német nyelvtu...

"Berozsdásodott" német nyelvtudást hogyan érdemes visszahozni?

Figyelt kérdés
Négy éve középfokú nyelvvizsgáztam németből, de sajnos azóta keveset használtam, és eléggé megkopott a tudásom. Írott szöveget egészen jól megértek, sok gondolkodással egy egyszerűbb fogalmazás is biztosan menne, de beszélgetni azt nehezen tudnék. Hogyan érdemes visszaépíteni ezt a tudást? Egyelőre nem szeretnék tanárhoz járni, hátha magamtól is menne valamennyire. Ha nem, később még mindig mehetek. Arra gondoltam, hogy érettségi feladatokat néznék, meg olvasnék sokat.

2021. jún. 27. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Hallgas Juse Jut, Fatonit és Minet. Tristan Brusch és az Antilopen Gang is jó. Peter Foxot is merem ajánlani, vmint Hannes Wadert. Keress rá a szövegeikre, fordítsd le, tanuld meg a dalaikat és énekelj velük!

Ich wünsche dir viel Spass un grosse Erfolg!

2021. jún. 28. 06:06
 2/3 anonim válasza:

Nekem második nyelvem a német kint laktunk jártam iskolába stb.

Hasonló gondom van néha nekem is a legegyszerűbb szavak nem jutnak eszembe.

Netflixet több német nyelvű műsor van azokat szoktam nézni és elég sokat segít mivel a német elég nagy nyelv család így discordon találhatsz könnyen német csoportokat pl én strong holdozni szeretek és kerestem egy német stronhold szervert . Ezzel a német tudásom kbé a régi

2021. jún. 29. 09:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Duolingo
2023. febr. 23. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!