Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » C1 angol nyelvvizsga és oktv?

C1 angol nyelvvizsga és oktv?

Figyelt kérdés

Szeretnék jövőre mindkettővel megpróbálkozni.

Már egy középfokú nyelvvizsgám van, és most kezdtem a készülést C1-re.

Milyen könyveket ajánlotok? Van egy 1000 kérdés 1000 válaszom, meg egy languagecert felkészítő könyvem. A nyelvtant milyen könyvből tudnám átnézni erre a szintre?

És milyen phrasal verbs listákat vagy könyveket használtatok?

Akár regényeket is szívesen olvasnék, bármilyen ajánlás hasznos lenne. Előre is köszönöm.

2021. jún. 19. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

[link]

Én ebből készültem, és elég nagy segítség volt. Szójegyzék is van benne, és kérdések is mintaválaszokkal. De a linken van bővebb ismertető, jól leírja, hogy milyen is a könyv :) Mi gimiben a Solutions könyvcsaládot használtuk, sok nyelvkönyvet vetettek velünk előtte és messze ez volt a legjobb, de sajnos ez az árában is tükröződik. A Grammarway-t is jónak találtam, de az előbbi felépítése sokkal jobb és igazából fiatalosabb is.

Ha jól emlékszem viszont a Grammarway-ban volt phrasal verb lista, de már lassan 3 éve nem volt a kezemben a könyv, így nem merem 100%-ra mondani.

Regényekből John Green könyveit ajánlanám, nekem sosem okoznak csalódást. Nem a legvidámabbak, de nagyon igényesek, mind nyelvezetileg, mind tartalmilag. Valamint igazából Útvesztő, Éhezők viadala, ilyesmi könyveket is szerettem angolul olvasni, hátha neked is tetszenek.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe :)

2021. jún. 19. 14:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
oktv inkább c2, elég brutál vocab kell hozzá
2021. jún. 24. 15:36
 3/5 anonim ***** válasza:
30%
Ha semmi tanulmányhoz nem kritérium a C1, akkor ne bíbelődj vele, csak azt éred el, hogy nem vesznek fel, mert megijednek, hogy tudsz egy nyelvet nagyon, ha többet akkor meg szinte tuti, hogy a leendő főnököd egyből konkurenst lát benned. Ez tapasztalat, persze nem vesztesz vele semmit, de érted, a mai világban nem imponál a proliknak, ha képzett vagy.
2021. jún. 24. 17:54
 4/5 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Kedves 3-as válaszoló. Ha olyan céghez megy ahól kell a nyelvtudás oda kevés a B2. A C1 tudás kell ilyen helyeket, sőt minimum szintnek számít.
2021. júl. 12. 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
82%

A tudása akkor is megvan, ha nem vizsgázik le. Tőlem sehol nem kérték egyik nyelvvizsgámat sem, sőt, a BSc-met sem, csak MSc-t aztán kész.

2021. júl. 12. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!