Angolul tanulók/beszélők! Nektek melyik rész megy a legjobban? (Reading, writing, listening, speaking)
Ha egyet kell választanom akkor Listening. Ráadásul egy rakás akcentust felismerek.
De amúgy 10 év Anglia után (nyelvvizsga nélkül) mindegyikben jó vagyok.
Nekem meg a listening megy legkevésbé.
A readingem egy erős C1, a writingom egy kicsit gyengébb C1, a speakingem egy erős B2, a listening meg egy átlag B2.
Nézek sorozatokat, hogy fejlesszem a listeninget, de ha megyek nyelvvizsgára C1-ből, félek hogy nem fog menni.
Hallgass angol nyelvű podcastokat, az jobb a filmnézésnél vagy esetleg nézz BBC-s sorozatokat!
Régen a writingban voltam erős, mivel azonban a mindennapi életben alig használom - néha egy-egy email -, igy eléggé el van hanyagolva. Én már nem választom külön a speakinget a listeningtől, mivel mindkettő része a mindennapos tarsalgasnak, bár állítom, hogy felvételt hallgatni ezerszer nehezebb, mint élőbeszédet megérteni. (És értelme sincs sok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!