Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Írásbeli: középfok, szóbeli:...

Írásbeli: középfok, szóbeli: alapfokon is megbuknék. Ha gyakorlok, előjön a szóbelin is a középfokú tudásom?

Figyelt kérdés

Idén tettem Origó középfokú írásbelit franciából, ami 89 %-ra sikerült. Egyedül tanulom a nyelvet, tehát nincs módom arra, hogy a szóbelit gyakoroljak. Elmentem tanárhoz, ahol kiderült, hogy alig tudok megszólalni, sokszor alapvető szerkezetek elrontok, nem jutnak eszembe szavak.

Arra lennék kiváncsi, hogy ez másokkal is előfordult olyanok esetében, akik maguktól tanultak meg egy adott nyelvet?

Egy idő után majd előjön az igazi tudásom, vagy muszáj az alapoktól fejlesztenem beszédkészségemet?

Egyetemen szeretnék felsőfokúra felkészítő tantárgyat felvenni, de ez így nem biztos hogy ajánlott... :(

2010. aug. 25. 09:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is franciát tanulok, Origora fogok menni én is... Mivel nagyon nehéz nyelv, és én is alig tudok megszólalni... nem igazán tudok neked biztatót mondani: magadtól soha az életben nem fog előjönni. Szóval kitartó, sok gyakorlás, mással való beszélgetés, filmek franciául... Az nem elég, ha írásban jó vagy.
2010. aug. 25. 10:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Leírom hogyan gyakorlom a beszédet, talán ad ötletet.

Mindig hangosan tanulok, még a nyelvtant is.Én angolból álltam úgy, mint Te, sztem elég jól haladok a megfelelő kommunikáció elérésében.

Sokat hallgatom a nyelvet, van úgy, hogy minden mondatnál leállítom az mp3-ast és visszamondom. (persze van, h tök mást mondok) vagy olyan könyvem van, amiben a mondat mind2 nyelven szerepel és megpróbálom lefordítani a magyart angolra aztán megnézem hogyan sikerült. 1-1 szöveget akár 10x is meghallgatok, hogy rögzüljön a szöveg vagy szó.

2010. aug. 25. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!