Olasz vagy német nyelvet érdemes tanulni?
Figyelt kérdés
Nekem mindkettő tetszeik, de sok helyen olvastam , hogy az olasz annyira nem hasznos . Késöbb a két ország valamelyikében szivesen élnék !2021. jún. 5. 15:27
1/4 anonim válasza:
Most végeztem gimnáziumban, én megbántam, hogy nem németet választottam.
2/4 anonim válasza:
Termeszetesen a nemet nyelvet, az orszag gazdasagi kitettsegebol adodoan.
Ha penzt is szeretnel keresni.
3/4 Psylocyber válasza:
gépelni is érdemes megtanulni. plusz szerintem az szeretted volna kérdezni, hogy
"olasz vagy német nyelvet érdemes inkább tanulni",
mert amit írtál az arra kérdez rá, hogy érdemes-e egyáltalán bármelyikkel foglalkozni.
Bocs, nem mintha én tudnék helyesen gépelni, vagy sokkal szebben fogalmazni :)
amúgy a németeknél sokat esik az eső, az olaszoknál sokat süt a nap. A németek szabálykövető emberek, az olaszok maguk a káosz szülöttei :D szóval sok szempontból ellentétes mentalitás.
Gazdasági szempontból nyilván a német jelentősebb, de az olaszok sem maradnak le nagyon sokkal. Talán a műszaki kultúrához jobban illik a német precizitás.
4/4 anonim válasza:
Szerintem sokkal inkább a német nyelvet érdemesebb tanulni, ezt sokkal több helyen tudod hasznosítani mint az olaszt. (Pl rengeteg német cég van Magyarországon, vagy legalábbis leányvállalata)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!