Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek felejtsem el az...

Szerintetek felejtsem el az idegen nyelveket vagy folytassam, ha a beszéd nem megy és nem is tudom hogyan gyakorolhatnám?

Figyelt kérdés
Három idegen nyelvet tanultam eddig, de mindegyiket inkább otthon tanulgattam egyénileg mert az iskolai nyelvoktatás sajnos nem volt túl hatékony (általános iskolára, középiskolára és egyetemre mind igaz és az egyik nyelvvel jártam nyelviskolába, de az sem volt sokkalta különb). Szóval vettem plusz nyelvkönyveket és próbáltam több idegen nyelvű tartalmat fogyasztani pl. olvasni, sorozatokat-filmeket nézni, használtam ilyen levelezős oldalakat és hasonlók. Az első nyelvből szereztem egy középfokú, a másodikból egy felsőfokú, a harmadikból pedig egy alapfokú nyelvvizsgát, de szerintem a tényleges nyelvtudásom nem felet meg ennek még talán a vizsga pillanatában sem. Ugyan tanultam és sok szempontból fejlődtem, de a beszédkészségemet nem fejlesztettem egyénileg, így ez egyértelműen alulmarad a többi készséghez képest. Leginkább a második tanult nyelv az érdekes, mert egy annak megfelelő nyelvszakon tanulok és itt azért egyértelműen probléma, hogy nem megy a szóbeli kommunikáció. Mindent megértek, mindent meg tudok tanulni, megírom a beadandókat, sikerülnek a vizsgák, sikerült az alapvizsga is stb., de a beszéd nem megy. Például ha órán felszólítanak, el kell mondani a véleményünket, vitázni kell stb., de például a prezentációk szövegét is mindig megírom és begyakorlom előre. Az egyetemen kívül egyszerűen még sosem voltam olyan közegben, ahol használni kellett volna vagy egyáltalán használni tudtam volna a nyelvtudásomat szóban is. Nyilván tudom, hogy ez így nem jó és szeretnék is rajta változtatni csak nem tudom, hogy hogyan kellene és hogyan tudnék. Ez pedig azért különösen nehéz, mert szeretek nyelvet tanulni és érdekel ez a terület, így más alternatívám igazából soha nem volt, mindig ezt szerettem volna tanulni. Valamint pl. a harmadik nyelvemet is szeretném tovább tanulni, de nem szeretnék ugyanígy járni azzal is.
2021. jún. 1. 11:36
1 2
 11/12 Ruby04 válasza:

Menj be a városba és elegyedj beszédbe amerikaiakkal. És kérlek, ne azon tökölj, h ez most past perfect vagy sem!

Vagy vannak ezek a Bibliás jenkik fehér ingben, fekete kitűzővel, én pl. tőlük tanultam meg, hogy kell helyesen kiejteni, h “atheist” 😂

2021. jún. 28. 09:53
 12/12 A kérdező kommentje:
Hol találkoznék mégis amerikaiakkal :D
2021. jún. 28. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!