Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan készüljek az angol b2-...

Hogyan készüljek az angol b2- es nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék angolból b2- es nyelvvizsgát csinálni , az érettségim 81% volt (közép), viszont probáltam a netről csinálni nyelvvizsga minta feladatokat , de ezek nagyon nehezek voltak . A szövegben rengeteg szót nem ismerek , honnan érdemes szavakat tanulni? Van olyan szótár , akár tematikus amit érdemes tanulni? Vagy pedig csak a szövegből ismeretlen szavakat? Elvesztem teljesen a felkészülésben és nem értem hogyan csináljam tovább . Melyik nyelvvizsgát érdemes választani? Van a felkészítő könyvekben szótár? Ti hogyan készültetek fel a vizsgára? Mivel gyakoroltatok?

2021. máj. 23. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Az érettségi messze nem közelíti meg a nyelvvizsga szintjét.

Nehéz adni általános tanácsot, hogy hogyan készülj, mert nyelvvizsga fajtája válogatja. Szinte mindegyikhez más készségekre van szükséged.

2021. máj. 23. 16:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Én angolul nézek filmeket (mostmár sokszor felirat nélkül is), illetve olvasok is angolul neten dolgokat, amik érdekelnek, ezzel gyakorolva. Plusz nálunk (felsőoktatás) indult ingyenes angol nyelvtanfolyam (Origo-s nyelvvizsgára), de én korábban tettem már le egy B2-es németet (egynyelvű), BME-set, az jobban tetszett. Szóval most eljárok a felkészítőre (online, de interaktív óra), szókincs, nyelvtan és a kiejtés-beszélgetés gyakorlása miatt, de vettem egy BME-s nyelvvizsga felkészítő könyvet, a nyáron abból készülök még pluszban és így tervezek menni (korábban is nekiálltam készülni már erre, csak bizonyos okokból félbemaradt). Még hozzátenném, nekem jobban tetszik az egynyelvű vizsga, de ez már szerintem emberfüggő.
2021. máj. 23. 20:09
 3/9 anonim ***** válasza:
(#2 vagyok, én is aláírom, hogy a középszintű érettségi pl németből is könnyebb volt a B2-es nyelvvizsgához képest.)
2021. máj. 23. 20:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az érettségi messze nem közelíti meg a nyelvvizsga szintjét."

A közép érettségi B1, ami azért megközelíti a B2-t....

Szerintem nézd át a nyelvvizsgás témaköröket, és azokban a témákban tanulj szavakat. A Pannonnak pl. van nyelvvizsga könyve, kb. egy ezresért vettem azt hiszem, abból készültem kimondottan a vizsgafeladatokra, szóbelire meg beszélgettem egy haverommal napi szinten. Simán meglett.

2021. máj. 23. 20:41
 5/9 anonim ***** válasza:
beszeljangolul.com
2021. máj. 24. 08:31
 6/9 anonim ***** válasza:
22%

"A közép érettségi B1, ami azért megközelíti a B2-t...."

Kb annyira közelíti meg, mint a B2 a C1-et.

A B1 az alapfok, a B2 a középfok.

2021. máj. 25. 20:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy csináltam, hogy a nyelvtant A2 szintig nagyon megtanultam, meg külön a feltételes módot rendesen. Az igeidőket csak annyira, hogy tudjam milyen szerkezetek lehetnek, meg a jellegzetes szavak alapján tudjak következtetni.

Közben nyomtam a közép szintű szavakat,és elkezdtem gyakorolni az

adott nyelvvizsga feladatait. Elkezdtem a fogalmazáshoz-levelekhez megtanulni, begyakorolni a sablon részeket. Közben beiratkoztam egy csak írásbeli feladatokat gyakorló oldalra, és gyakoroltam a kiegészítést (szavast+mondatost) illetve a kérdésre válaszolósat, ezt külön nyomtam.

Ekkor kezdtem elcsinálgatni a középszintű érettségi feladatokat, de éreztem, hogy ezek elég könnyűek, viszont ingyen vannak. Ezután nézegettem az emelt szintűeket is, amik már húzósabbak, viszont ingyen vannak ők is, és hasznos szavak-kifejezések vannak benne. Ezekből azért jött még bőven nyelvtan, szóval nem csak A2 szinttel mentem oda (a függő beszéd+passzív azért kellet még).

Ezután mentem írásbelire. Ez 87%-os lett, amivel nagyon megvoltam elégedve. Annyi még, hogy olyan vizsgára mentem, ahol szótárt is lehet használni, és azt az elejétől jól megismertem (sok hasznos példa mondat van benne), és alapból akkor már vagy 1-2 éve kétnyelvű feliratokat használtam a sorozatoknál.

Ezután jött a szóbelire készülés.

Magnóra ezzel készültem: [link]

Illetve az érettségisekkel (www.oktatas.hu), és mindkettő ingyenes.

Továbbá ezt a könyvet vettem meg, ez viszont pénzbe került:

Kérdések és válaszok angol nyelvből - Szóbeli nyelvvizsgára és érettségire készülőknek ----> ezt fordítottam a magam szintjére, de azért sok minden megmaradt, mert nagyon hasznos kifejezések-mondatok vannak benne.

Ezután mentem vizsgára, ami ismét csak jól sikerült (91%-os lett). Nem mondom, hogy nem voltam besz*rva a helyzettől,mert azért tájidegen volt, de sikerült.

2021. máj. 27. 06:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen a középszintű érettségi a nyelvvizsga közelében sincs

Az érettségim 92% lett, a nyelvvizsgám pedig 54%-al nem sikerült

2021. máj. 29. 14:41
 9/9 anonim ***** válasza:

#7-es!

Mennyi ideig készültél a nyelvvizsgádra?

2021. jún. 16. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!