Hogyan készüljek az angol b2- es nyelvvizsgára?
Az érettségi messze nem közelíti meg a nyelvvizsga szintjét.
Nehéz adni általános tanácsot, hogy hogyan készülj, mert nyelvvizsga fajtája válogatja. Szinte mindegyikhez más készségekre van szükséged.
"Az érettségi messze nem közelíti meg a nyelvvizsga szintjét."
A közép érettségi B1, ami azért megközelíti a B2-t....
Szerintem nézd át a nyelvvizsgás témaköröket, és azokban a témákban tanulj szavakat. A Pannonnak pl. van nyelvvizsga könyve, kb. egy ezresért vettem azt hiszem, abból készültem kimondottan a vizsgafeladatokra, szóbelire meg beszélgettem egy haverommal napi szinten. Simán meglett.
"A közép érettségi B1, ami azért megközelíti a B2-t...."
Kb annyira közelíti meg, mint a B2 a C1-et.
A B1 az alapfok, a B2 a középfok.
Én úgy csináltam, hogy a nyelvtant A2 szintig nagyon megtanultam, meg külön a feltételes módot rendesen. Az igeidőket csak annyira, hogy tudjam milyen szerkezetek lehetnek, meg a jellegzetes szavak alapján tudjak következtetni.
Közben nyomtam a közép szintű szavakat,és elkezdtem gyakorolni az
adott nyelvvizsga feladatait. Elkezdtem a fogalmazáshoz-levelekhez megtanulni, begyakorolni a sablon részeket. Közben beiratkoztam egy csak írásbeli feladatokat gyakorló oldalra, és gyakoroltam a kiegészítést (szavast+mondatost) illetve a kérdésre válaszolósat, ezt külön nyomtam.
Ekkor kezdtem elcsinálgatni a középszintű érettségi feladatokat, de éreztem, hogy ezek elég könnyűek, viszont ingyen vannak. Ezután nézegettem az emelt szintűeket is, amik már húzósabbak, viszont ingyen vannak ők is, és hasznos szavak-kifejezések vannak benne. Ezekből azért jött még bőven nyelvtan, szóval nem csak A2 szinttel mentem oda (a függő beszéd+passzív azért kellet még).
Ezután mentem írásbelire. Ez 87%-os lett, amivel nagyon megvoltam elégedve. Annyi még, hogy olyan vizsgára mentem, ahol szótárt is lehet használni, és azt az elejétől jól megismertem (sok hasznos példa mondat van benne), és alapból akkor már vagy 1-2 éve kétnyelvű feliratokat használtam a sorozatoknál.
Ezután jött a szóbelire készülés.
Magnóra ezzel készültem: [link]
Illetve az érettségisekkel (www.oktatas.hu), és mindkettő ingyenes.
Továbbá ezt a könyvet vettem meg, ez viszont pénzbe került:
Kérdések és válaszok angol nyelvből - Szóbeli nyelvvizsgára és érettségire készülőknek ----> ezt fordítottam a magam szintjére, de azért sok minden megmaradt, mert nagyon hasznos kifejezések-mondatok vannak benne.
Ezután mentem vizsgára, ami ismét csak jól sikerült (91%-os lett). Nem mondom, hogy nem voltam besz*rva a helyzettől,mert azért tájidegen volt, de sikerült.
Igen a középszintű érettségi a nyelvvizsga közelében sincs
Az érettségim 92% lett, a nyelvvizsgám pedig 54%-al nem sikerült
#7-es!
Mennyi ideig készültél a nyelvvizsgádra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!