Mennyi idő eljutni egy gyenge BME B2-es szintről egy Cambridge C1-re? Ha nyáron sokat készülök, ősszel meglehet? Hogyan készüljek fel egyedül?
Ezer és milliom próbavizsga van a világban, a vizsgaközpont oldalán is van, a neten rengeteg az elérhető, letölthető, amellett könyvesboltban is lehet venni, hát a világ legegyszerűbb dolga az, hogy saját magad felméred a tudásodat, és annak hiányát.
A második kérdésedre én azt mondanám, nyilván nem ugyanazt értjük "sokat készülök" alatt. :) Másutt ezt írtam: Széleskörű műveltségre van szükség, a világ dolgaiban tájékozottságra. Például a vizsgaközpont oldalán a CAE vizsgánál a Free Sample Paper Reading feladatánál a cikkek címe:
Studying black bears
The origin of language
Training sport champions
Introduction to a book about the history of colour
The Architecture of Happiness
Scottish Wildcat
Starting out on your career
És ezekhez az tanácsolható, hogy nézzél ismeretterjesztő csatornákat, olvassál National Geographicet meg egy politikai lapot, olvassál szép nyelvezetű irodalmat.
A harmadik kérdésemre az én válaszom: sehogy. Főleg mivel a speaking kétszemélyes (hogy csak egy fél mondatot idézzek avizsgaközpont tájékoztatójából: initiate and maintain a discussion, and reach a decision through negotiation).
Az figyelembe veendő, hogy én nem értek hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!