Melyik nyelvvel tudnék később jobban érvényesülni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem rég érettségiztem, köztük angolból emelt szinten . Örültem, hogy hamar letudjuk idén az érettségiket, utána több időm lesz foglalkozni a spanyollal, ami mindig is vonzott, de sosem volt lehetőségem iskolában tanulni, ezért pár éve elkezdtem magamtól tanulni, kb. A2-B1-es szintén vagyok, nagyon szeretem. A szüleim és a tanárom azt mondják menjek el angolból C1-re, amíg még friss a tudásom. Nem tudom mi legyen, az angol-magyar tanárit megjelöltem, azért akarom félretenni nyáron kicsit az angolt, mert nagyon intenzíven tanultam az utóbbi időben és meguntam, de félek, hogy egyetem alatt úgysem lesz időm magamtól kísérletezgetni a spanyollal, pláne, hogyha tanárira megyek. Megérné elmennem valamikor nyáron C1-re vagy inkább foglalkozzak azzal, ami nagyobb örömet okozna per pillanat? 18/L2021. máj. 16. 16:35
A kérdező szavazást indított:
Angol C1
Spanyol
Mindkettő
Egyik sem
31 szavazat
1/4 anonim válasza:
Munkahelyen ha a nyelvvizsga után kapsz plusz pénzt, a C1 ért mindig többet fizetnek, szóval nem lenne felesleges, de ha már alapból úgy állnál hozzá, hogy "fújj angol" akkor csak szenvednél vele.
2/4 anonim válasza:
Angol c1-re szavazok. A spanyol úgysem ér sokat Európában. USA-ban is nagyrészt cigány szintű emberekkel való kommunikációhoz jó.
3/4 anonim válasza:
Told el gyorsan az angolt C1-ig, aztán irány a még haladóbb angol, mert a magyar C1 az kb. nemzetközi középfok... próbálj meg kijutni angol nyelvterületre egy-két évre, és célozz meg profibb nemzetközi nyelvvizsgákat mint például Cambridge Proficiency vagy TOEFL iBT-ből egy 110+ szint... nagyon hosszú út áll még előtted angolból is, és ha tényleg angoltanár szeretnél lenni, akkor iszonyú jónak kell lenned. Ne ess két szék között a padlóra, fókuszálj az angolra.
4/4 anonim válasza:
Látom a spanyol lepontozó kommandó működésbe lépett... 😅😅😅😅😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!