Angolból van C1-es nyelvvizsgám, mégsem vagyok magabiztos. Hogyan lehet ezen a szinten ezen túllépni?
Ez csak angolnál van így? (mert lehet akár egy sima félénkség/antiszociálisság)
Esetleg próbáld magad más személyiségébe tenni, legalábbis én magamon azt vettem észre, hogy másként beszélek angolul, mint magyarul.
Illetve még 1 kérdés: most volt a vizsgád? Én most voltam emelt érettségizni azóta nem merek írni angolul, mert "mi van ha hibás nyelvtanilag" inkább 20x megnézem amíg régen lazán elküldtem.
Remélem ez elmúlik hamarosan
Kb. 5 éve volt a C1-es vizsgám, szóval nem tegnap :)
Azt követően 2 évig egyáltalán semmit nem beszéltem, nem kellett, és mostanában újra kb. havonta 1x kell használnom átmenetileg a nyelvet szóban is, nem csak olvasás-filmnézéshez, és hát botrányosan megy. Mármint, beszélek én, ha muszáj, de hát messze nem az a szint, mint amit elvárnék magamtól azok alapján, hogy pl. mennyire jól értem a szövegeket amúgy.
Ezen csak úgy tudsz változtatni, ha gyakorlatot szerzel a nyelv használatában. Keress olyan szituációkat ahol kénytelen vagy angolul beszélgetni és egy idő után természetesen fog már jönni. Nekem 1 hétbe telt anno, hogy kényelmesen tudjak beszélgetni külföldiekkel amikor elkezdtem együtt dolgozni velük és még csak B2 szint körül mozgott az angolom. Ez inkább egy pszichés gát, mintsem nyelvtanulási probléma.
Szerintem nekem az segített a legtöbbet, hogy lettek külföldi barátaim akik nagyon közel állnak már hozzám és egy idő után egyszerűen kényelmesen éreztem magam körülöttük a beszélt nyelvtől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!