Ha a nyelvvizsgán rossz párt kapok, akkor én is megbukhatok?
Oké, én hü*ye kérdésnek érzem ezt valahol, mert ugye a szóbeli résznek csak egy feladata a párbeszéd. Viszont többektől is hallottam rémsztorikat, hogy ha az egyik vizsgázó nagyon rossz a párbeszédnél, akkor emiatt a másik felet is megvághatják. Ez tényleg létezik, vagy csak mese azoktól, akiknek rosszul sikerült a nyelvvizsgájuk? :D
És ha például én pont így járok, mit tudok tenni, hogy azért mégis lássák, hogy én arra a részre is készültem?
Az még előnyös is szerintem.
Ki fog tűnni hogy mennyivel jobb vagy, többet beszélsz és kezdeményezőbb vagy.
Szóval nem fogsz megbukni, jó pont hogy ha a társadnál jobb vagy.
#1 korrektül leírta.
Nekem pl anno elég gyenge partnerem volt, 2-3 szavas válaszokat adott, illetve látszptt rajta, hogy nem érti az egészet. Elkezdtem neki apró példákat és kérdéseket mondani.
A téma az volt, hogy egy barátunk lesérült, hogy segìtsünk neki.
"Józsi eltörte a lábát biztos fáj neki, örülne egy kis fáldalomcsillapítónak. Ha bevásárolnánk neki, de tej és gluténallergiás. Vigyük le a kutyájá is sétálni és..stb
Szerinted is örülne ha többször mennénk, beszélgetnénk vele, főznénk neki akármi? Te mit gondolsz arról ha...?"
Meglepően sok pontot kaptam a végére.
Jó ha folyamatosan tudsz beszélni, de korrekt ha a másikat is hagyod szóhoz jutni, mert úgy párbeszéd. Vagy segítedz neki legalább 2-3 normális mondatot kinyögni.
Szóbelim bukni legfeljebb ha meg se szólalsz vagy bűn tré a nyelvtanod,de azt meg úgyis tudja magáról az ember, és olyankor nselvvizsgázni, írásbelizni még úgyse megy el.
Menni fog ne aggóg. Mély levegő az elején, húzzátok tétélt és kezdjetek beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!