Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem lenne rossz úgy szóbelizni...

Nem lenne rossz úgy szóbelizni, hogy nem ismerem a vizsgázótársam?

Figyelt kérdés
Mindenképp Ecl-német nyelvvizsgát szeretnék tenni mert az a legszimpatikusabb. Viszont nem találtam olyan embert akivel vizsgázhatnék és iszonyúan félek, hogy ő sokkal jobb lesz nálam és az én tudásom eltörpül mellette és ez ront az eredményemen. Valakinek esetleg ezzel kapcsolatban van tapasztalata?

2020. jún. 4. 20:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi gáz nincsen ezzel, sokan mennek így. Nem hiszem hogy az eredményeden ez rontana. Ha magabiztos vagy annyira hogy szerinted sikerülne a nyelvvizsga, akkor ez nem fog számítani.
2020. jún. 4. 20:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az ECL klassz, én 14 évesen idegen emberrel vizsgáztam angol középfokún és sikerült. Ha jól megy a másik félnek a nyelv, az könnyebbség neked, mert jól érthető és folyékony lesz a társalgás. Ha rosszabbul megy neki, kézbe veheted az irányítást, nem szabad bepánikolni.

Ha úgy érzed, minden más menne, vágj bele.

2020. jún. 4. 21:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, amúgy eszembe jutott hogy én ismerőssel voltam vizsgázni és neki elég nehezen ment, szerintem az rosszabb, szóval igaza van a 2-esnek.
2020. jún. 4. 21:27
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2020. jún. 5. 00:34
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Tudom, hogy most bíztatni kellene meg minden, de én a másik oldalon voltam kétszer. Egyszer középszinten TELC-en és egyszer felsőfokon ECL-en vizsgáztam 1-1 idegennel és tényleg látványosan jobb voltam mindkettejüknél. Gyanús, hogy meg is buktak, esetleg éppen átcsúsztak. Próbáltam jófej lenni és átadtam nekik a szót amikor tudtam, eennek ellenére az épületből kijőve pont hallottam az egyik csajt telefonon engem szidni, hogy miattam bukott meg. Mindezt figyelembevéve is, szerintem a vizsgáztatóknak van tapasztalata benne, hogy külön-külön értékeljék a két embert és ha valaki megérdemli, hogy átmenjen, akkor bárki mellé rakhatják, nem azon fog múlni.
2020. jún. 5. 02:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Egy információ; hogy én hallottam valami ilyen félmondatot, félinformációt egyszer; hogyha látod, hogy a másik illető nem jó angolból, és nem tud olyan folyékonyan dumálni, és te próbálod kezedbe venni a fonalat; akkor meg lehet, hogy pontot vonnak le tőled is, mert "nem hagytad a másikat beszélni", pedig pont, hogy fel kellett húznod,és pótolnod kellett valamilyen részben a másik felelőnek a beszédét, mert ő nem nagyon beszélt. De én ezt amúgy nem tudom, hogy igaz-e. De drukkolok mindenkinek, aki ezt így meg meri próbálni, hogy egy nem tutira jó nyelvtudó emberrel vizsgázik. Tehtá aki így vállalja, hogy van benne rizikó, mert tehát nem bzitos, hogy jó társat kap a feleléshez. De meg amúgy mindenki más nyelvvizsgázónak is drukkolok, nem csak nekik. :):):)
2020. jún. 5. 15:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: csak ha közbevágsz. Nyilván figyelsz a másikra, ha éppen nyitja a száját hogy mondana valamit, akkor te nem kezdesz bele. De egyébként nem hinném, hogy emiatt pontot vonhatnanak le. Hagyni kell szóhoz jutni a másikat de ha ő nem szólal, neked akkor is mondanod kell valamit.
2020. jún. 5. 18:12
 8/10 anonim ***** válasza:

7-esnek: Hát, igen; Köszi, hogy leírtad .

2020. jún. 5. 18:19
 9/10 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem borzasztó ez a páros vizsgáztatás. Max felsőfokon elfogadható, de ha ott ül 2 nem gyakran 3 tanár miért nem lehet velük beszélgetni, egyenlő esélyeket biztosítani mindenkinek?

én euroexamen voltam és elég kellemetlen volt, hogy gyakran elbeszéltünk egymás mellett, meg a társam nem a kérdésemre válaszolt, és zavarban voltam, hogy én mondtam rosszul, vagy ő nem értette. Végül szerencsére átmentünk, de akkor is fura volt.

2020. jún. 6. 14:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Én is aggódom miatta, de azok a vizsgák ahol lehet egyedül szóbelizni nem szimpatikusak. Az origo irtó nehéz, az ösd szimplán nem tetszik stb.
2020. jún. 6. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!