Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angoltanárok miért nem...

Az angoltanárok miért nem javítanak ki a beszédben és mondják el az alapvetőket, mint pl.: You're=You are, I'll=I will?

Figyelt kérdés
Általánostól kezdve mindhárom megjárt szakiskolán át a mostani 2 éves érettségiig, mindegyik angoltanáromnál ez volt/van. Ki ejteni nem tudtam azt, hogy pl: I'll, tudni se tudtam mit jelent, minek a rövidítése.
2021. máj. 15. 17:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
biztos nem a legjobb tanárokat fogtad ki, mi megtanultuk ezeket
2021. máj. 15. 17:59
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Általános iskola kb. 6. osztályában tanultuk ezeket.
2021. máj. 15. 18:02
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Ez pedig ilyen általános iskolás dolog.

Pl a Folyamatos jelent amikor tanultad:

I am reading > I'm reading

Egyszerű jelen: I will meet him later > I'll meet him later

2021. máj. 15. 18:03
 4/17 A kérdező kommentje:
Nálunk általánosban az órák nagy része úgy nézett ki, hogy hátul volt a szószedet, aztán következő órára 15-40 megtanulni és szódoga, 10 szót kiválaszt a tanár. Nyelvtani szabályok tanulása pedig abból állt, hogy szintén hátul, le voltak írva szárazon, oldalakon keresztül a szabályok, aztán olvassuk el és tudjuk. Őszintén, semmit nem értettem meg belőle, a tanár pedig nem fejtette ki, hanem mivel megvolt a házi, és ott volt feketén-fehéren, már tudnunk kellett, és így haladt tovább az anyaggal. Nekem meg nem volt segítségem, csak apukám, akinek se ideje, se nyelvtudása nem volt, ő is csak annyit mondott nekem, hogy google fordító, hisz nem érti a nyelvet, ő oroszul tanult. A tanárnő pedig 8 év alatt egyszer tartott nekem korrepetálást, de az is annyi volt, hogy felolvastatta velem azt, ami szárazon van leírva, és kijelentette, hogy nem tud velem mit kezdeni, ha nem értem.
2021. máj. 15. 18:13
 5/17 chtt ***** válasza:
87%

Egyszerű jövő lesz az, #3., véletlenül elírtad. :)

Jézusom! - mondanám, de valljuk meg, nagyon nehéz elhinni, amit írsz, pláne 8 éven át... Egy tanarad volt nyolc éven át? Gyakorlatilag azt írod, hogy semmit sem tanított. Szerintem erre még a legrosszabb tanár sem képes... Bocs, ha tévedek.

2021. máj. 15. 18:20
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
Ez valami egyedi eset lehet, nekem se volt fényes a tanárom, de nem csinálta ezt.
2021. máj. 15. 18:27
 7/17 A kérdező kommentje:

Hát... 8. osztály végén, talán a második félévtől volt másik tanár egy ideig, de alapvetően igen, 8 évig az a boszorkány volt. Ő utáltatta meg velem az angolt, pedig lelkesen indultam neki.

A többiek jóval többet tudtak, van akinek az egyik vagy mindkét szülője tud angolul, másnál magántanárt fogadtak, szóval nem volt gondjuk a tanárnő ellenére sem. Nekem egyik sem volt. Minden évben reménykedtem, hogy nyugdíjba megy, de miután én elballagtam is ott maradt évekig.

2021. máj. 15. 18:30
 8/17 A kérdező kommentje:
*8. osztályban, talán második félévtől...
2021. máj. 15. 18:47
 9/17 chtt ***** válasza:
80%

Szóval, ha jól értem, általánosban és a három szakiskolában ugyanaz a banya tanított, ő jelenti a "mindegyik" tanárodat... Fura.

Amúgy, ha érettségi előtt állsz, józan paraszti ész: a könyvek vagy munkafüzetek hátuljában táblázat formában vannak a nyelvtani összefoglalók. Nem kell olvasgatni, ha száraz meg uncsi, de egy táblázatra ránézni...

Pl. [link] - csak egy, a firtatott "will - 'll"-ről

Tényleg bocs, ha lepontozol/lepontoztok sem hiszem el, hogy egy tanár ilyen szinten ne tanítson. Akkor sem, ha tudom, hogy rosszabbnál rosszabbak is akadnak.

ui.: nyolc év - ezek szerint elsőtől tanultatok? És elsőben már azt csinálta, hogy 15-40 szó... meg azok, amiket leírtál? Még mindig fura :)

2021. máj. 15. 18:48
 10/17 anonim ***** válasza:
87%

5#basszus, köszi a javítást :D

Számomra inkább az a hihetetlen, hogy eddig eljutottál enélkül.

Bár nem olyan élet halál dolog, de elég fura

2021. máj. 15. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!