Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki több év kihagyás után...

Aki több év kihagyás után kezdte előről a nyelvtanulást, az hogyan állt neki?

Figyelt kérdés
Évek óta nem tanultam nyelvet, de most szeretnék foglalkozni vele, de egyszerűen nem tudom, hogy hogyan álljak neki. Rengeteg nyelvkönyvem van, de csak lapozgatom.
2021. máj. 12. 19:11
 1/1 anonim ***** válasza:
82%
Több év kihagyás után külföldi munka miatt kénytelen voltam nekiállni. Vettem egy szógyüjteményt (a leggyakoribb 4000 szó volt benne), és egy nyelvtani összefoglalót, ezeket elejétől végéig megtanultam, közben munkába álltam kint. Nekem bejött ez a módszer, elég hamar visszajött a középfokú tudás, aztán egy idő után passzívan is ragadt rám a nyelv. Az viszont biztos, hogy mindenki másképp tanul. Ami nekem jó volt, másnak esetleg túl száraz vagy nem elég hatékony. Ha sürgős a dolog, és van rá kereted, egy nyelvtanárhoz elmennék a helyedben. Nekik ez a szakmájuk, mindenkit a saját habitusának megfelelően segítenek.
2021. máj. 12. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!