Ez a mondat most present perfect vagy vmi más?
I have worked here since grad school.
Ezt a mondatot egy angol igeidős összefoglaló táblázatból szedtem a present perfect példájához.
De a topszótár nyelvtani anyaga a következő képpen építi fel az erre vonatkozó szabályt: Alany+had+V3.
Na most a példa mondatba had helyet have van. És a worked azért kapot -ed végződést, mert nincs harmadik alakja?
Had + V3 a Past Perfect-nél van
Have + V3 a Present Perfect-nél van
A work 2. és 3. alakja is worked.
Nagy hiányosságaid vannak. Javaslom, hogy tanulmányozd át az angol igeidőket és a képzésüket, hogy jobban megértsd a rendszert.
Jelen példához: a mondat így helyes, present perfectben van. A present perfect képzése have + 3. alak. A work 3. alakja worked. Nem csak azoknak az igéknek van harmadik alakja, amelyeket a felsorolásban szoktál látni, azok csak a rendhagyóak. Az összes többi ige 3. alakja -ed végződést kap 3. alakban.
A had + 3. alak a past perfect képzése egyébként.
igen azért tettem fel a kérdést, mert hiányosságaim vannak. XD ez a lényege ennek az oldalnak, még mindig.
így értem, még annó rosszul írtam ki a szabályt a topszótárból.
A leszólással nem minden embert lehet motiválni. Ezzel nálam azt értétek el, h túl analfabéta vagyok az angolhoz és elment az egész kedvem tőle.
Persze folytatom, csak vannak nálam gyengébb lelküek is akkik sok ideig fel adják azt a dolgot amitben megszólták.
"Nagy hiányosságaid vannak. Javaslom, hogy tanulmányozd át az angol igeidőket és a képzésüket, hogy jobban megértsd a rendszert."
Ebben mi a lehordás?
"Nagy hiányosságaid vannak"
Ezzel azt üzened a másiknak,h hülye.
De jog, mert a mondat 2 felét alig vettem figyelembe a kezdeti negatívum miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!