A japán vagy a kínai nyelv hasznosabb?
Ha valamelyik országba ki akarsz költözni, akkor logikus, hogy tanuld azt. Ha nem, akkor meg nem mindegy, hogy milyen az az ország?
Kínai cégből és emberből egyébként több van Magyarországon, mint japánból.
Nálunk a Kínai hasznosabb.
Viszont, ha csak hobbiként akarnád és szereted az animéket a Japán nyelvet ajánlom.
Én a kínait ajánlom. Számomra a kínai nyelv egyszerübb. (természetesen személytöl függ)
Magyarországon, legalább is Budapesten, sok kínai ember van. Most, hogy lesz Budapesten egy Fudan egyetem, és jönni fognak a kínaiak, szerintem hasznosabb.
Kína egy nagyhatalomnak számít. Tekintve, hogy sokan vannak és, hogy egy nagyon gyorsan fejlödö ország, nagy potenciát látok benne.
Persze az is fontos, hogy melyiket szereted jobban. Ha a japán nyelv jobban vonz, akkor válazd azt.
De ha elkezded az egyiket tanulni, az nem zárja ki annak a lehetöségét, hogy a másik nyelvet is megtanuld. Viszont vigyázz, ne egyszerre tanuld öket, mert belekeveredhetsz.
Ha a kínai nyelv mellett döntesz, akkor én tudok benne segiteni. Én is még csak kedö vagyok, de szívesen segitek.
Én japánul biztos nem tanulnék. A kínai sem teljesen százas nép, de a japán viszi a prímet. A kínaiak többen vannak, szaporábbak, több országban jelen vannak. Gyakorlatilag passzív honfoglalást végeznek. Előbb utóbb eltűnik a fehér ember a japánokkal együtt. Az az 1-2 japán gyerek, ami születik, az is anime szereplővel házasodik, ha házasodik egyáltalán.
Magam is gondolkodtam a japán nyelven régebben, de rájöttem, hogy minden, amit szeretek a kultúrájukban, az Kínából ered. Pl. Dragon Ball, építészet.
Már mindakettő ötletet elvetettem
Jó lesz a német
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!