Milyen az ECL nyelvvizsga?
A mintafeladatok alapján be tudod lőni a nehézségét, az alapján célszerű választani. Középfokú nyelvvizsgák közül szerintem az egyik legnehezebb, mert nincs benne ugyan nyelvtani rész, cserébe nagy szókincset vár el és talán picit az átlagosnál nehezebb a hallott szövegértése.
Ugyanakkor visszakérdeznék, mihez van szükséges nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgára? Ha külföldi tanulás a cél vagy hasonló, sok esetben előírják az IELTS/TOEFL/Cambridge vizsgákat és mást nem is fogadnak el.
Értem, köszönöm a válaszokat, feltétlen megnézem majd a mintafeladatokat.
#1 Igazából azért kell, hogy tudjam, hogy van. Később külföldön szeretnék élni, dolgozni stb. és gondolom jól jöhet.
#1 vagyok
A hétköznapi életben semmi hasznát nem veszed, munkában sem. Egyedül a tanulmányaidhoz kellhet, illetve vízumhoz, vagy állampolgársághoz, de ott megint speciális vizsgát várnak el (nem ilyen ECL félét), és meg van adva, hogy nem lehet X évnél régebbi.
Szóval, ha csak emiatt csinálnád, szerintem felesleges, de ha tervezel még itthon bármit a felsőoktatásban, akkor jól jöhet a plusz pontok miatt, minden más esetben megint nem ér sokat.
Bárhogy is döntesz, sok szerencsét kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!