Simán csak rövidítés, mint az pl, hogy
it is, it's
i would, i'd
"Simán csak rövidítés"
Ilyen oltári nagy sületlenséget keresni kell...
"Here’s the main difference between ‘have’ and ‘have got’: generally speaking, ‘Have’ is more common in North America and ‘have got’ is more common in the United Kingdom."
Még jó, hogy én is ezt írtam a másodikban:D
Amúgy az i've got-ot konkrétabban tovább tart leírni mint az I have-et szóval baromira nem rövidítés:D Az az I have got-nak a rövidítése, nem az I have-nek.
Mentségemre szóljon, hogy azt olvastam a kérdésben, hogy mi a különbség i have és i've között.
Mea culpa.
Mivel a kérdező a második “ have “ után nem írt “got- ot” nem igazán értem , hogy a segédige rövidítése érdekli vagy a birtoklás kifejezése , mert a kettő nem ugyanaz !
Feltételezem a birtoklásra gondolt.
Az “I have “alakot Használhatod múlt , jelen és jövő időben . Ezzel szemben az “ I have got “ voltaképpen csak jelen időben . Birtoklás, tulajdonság stb ilyen szempontból ugyanaz mindkettő. Beszélt nyelvben inkább az “I have got” alakot használják. Vannak speciális kifejezések , amelyeknél csak szintén “I have “ alakot használhatsz (étkezésnél , nyaralásnál).kérdés alkotásnál is eltérőek az alakjai, illetve tagadásnál!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!