Telc-en milyen típusú levelek vannak most?
Sziasztok! TELC vizsgára készülök. Viszont régi gyakorló könyveim vannak csak, és érdeklődni szeretnék ,hogy aki mostanába volt TELC nyelvvizsgán milyen típusú feladatok voltak a levélnél,illetve milyen szempontok voltak?🤔
Előre is köszönöm a segítséget! :)
* milyen szempontok voltak?
Most is ugyanúgy 4 szempontból kettőt és egy saját szempontot kell kidolgozni vagy most már négy szempontból négyet?🤣
Mert mindenhol mást olvasok ezzel kapcsolatban.🤣🤔
Szia! Én most megyek majd TELC-re, úgyhogy megvettem a legújabb könyvet, abban általában 2 fajta levél közül lehet választani. Az egyik a panaszlevél, a másik pedig információkérő(állásra jelentkező/csoportba felvételiző/szállást foglaló) levél.
Ezekhez mindig meg van adva valami kis támpont, az elsőhöz általában egy cégről valamilyen információk (cím,mivel foglalkozik, neve, stb) a másikhoz pedig maga a hirdetés amire válaszolsz. Ezek ugye mindig változnak.
Mind a kettőhöz mindig van 4 szempont, amikből kettőt kell választanod, plusz egyet magadtól kell kitalálni. Ezek olyasmik, hogy pl említsd meg a dátumot amikor mennél nyaralni, kérdezz rá hogy vihetsz-e állatot, stb.
Még egy fontos dolog, hogy minden levelet szabályosan meg kell címezni, mintha postán küldenéd.
Ebben a videóban részletesebben be van mutatva:
Remélem segítettem :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!