Nyelvvel szeretnék foglalkozni a gimi után is, pl angol tanár stb, még csak 16 vagyok, tanácsok?
majd emelt szintű érettségit kell tenned angolból
meg nem árt, ha mellé jól sikerül a magyar vagy töri érettségid :)
ja, és majd gondolkodj el azon, h milyen tantárgyat tanítanál mellette szívesen, mert ma már nem képeznek egyszakos tanárokat :) én azt tudom ajánlani, h egy másik nyelvet próbálj majd felvenni mellé
a nyelvszakos tanároknak biztosabb a jövőjük, mint a többi tárgy tanárainak (legalábbis én így hallottam :))
bár ha belegondolunk, logikus :) egy angol-német tanár elmehet tolmácsnak is pl., ha nem talál tanári munkát..
de egy kémia-biosz szakos mi mást csinálhatna a tanításon kívül?! :)
Középiskolai vagy felső tagozatos tanár akarsz tanítani, ez is egy fontos kérdés. A másik pedig az, hogy el tudod-e magyarázni az anyagot, nem csak beszélni kell, hanem magyarázni is. A nyelvvizsga letétele 16 évesen egyáltalán nem korai. Töri, magyar, angol emelt szintű érettségi vagy középfokú nyelvvizsga, ezek a feltételek. Tehát semmi akadálya annak, hogy te angol tanár légy.
Csak sajnos az a gond, hogy kell keresned egy olyan iskolát, ahol angol tanárok közé felvesznek, és nincsenek tele. A némettel sincs különb helyzet Nyugaton. Pl. francia-olasz esetleg német (ha nem a Dunántúlon laksz), ezek biztosabb megoldások, csak szegény gyereknek két nyelv is sok egyszerre.
A tolmácsként, ill. a magántanárként képzelnék el egy mai angol tanárnak készülőt, mert így jobban lehet elhelyezkedni... De ez attól függ, hol laksz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!