Melyik nyelvet tanulnád legszívesebben az alábbiak közül?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 25. 03:01
A kérdező szavazást indított:
Angol
Német
Japán
Francia
Spanyol
Orosz
Kínai
Norvég
Török
Lengyel
41 szavazat
1/8 anonim válasza:
Szerintem ma már elég alap lenne hogy az emberek tudjanak angolul mivel a hétköznapokban is egyre gyakrabban használjuk, plusz ugye angolul sok dologról olvashatsz a neten amiről magyarul alig van 1-2 információ. A többi nyelvet én mindenképpen csak egy minimum középfokú nyelvvizsga után kezdeném el és akkor a japánt vagy a franciát választanám a felsoroltak közül mert kiskorom óta szeretem ezeket a nyelveket.
2/8 A kérdező kommentje:
Én amiből tervezek nyelvvizsgát az angol felsőfok, Német közép/felsőfok, Japán középfok, Orosz középfok. Ebben a sorrendben, a Fuji-t mindenképpen megszeretném mászni egyszer, az az egyik életcélom.
2021. ápr. 25. 03:13
3/8 molnarmarcell21 válasza:
Céltól függ.
Az angol alap, hasznosság szempontjából Európában és különösen Magyarországon a német is.
A norvég szintén hasznos lehet, ha arra hajtasz, hogy jobb életed legyen, hiszen a felsoroltak közül ott a legmagasabb az életszínvonal.
A többi már ízlés kérdése, én a kínait választanám, hiszen egyre nő az ország jelentősége és az egyik ősi civilizációnk.
4/8 anonim válasza:
Angolul úgy ahogy tudok (meg tudom értetni magam).
Németül tanultam 10 évig, szerintem azzal sincs nagy bajom.
Spanyolul szívesen tanulnék, de nem tudom mennyire bonyolult.
5/8 anonim válasza:
Ha az angolt kihúzzuk mint kötelezőt, és a németet mint munka miatt ajánlottat, akkor tulajdonképpen japánt tanulnék a legszívesebben, mivel 30 éve foglalkozom japán harcművészetekkel, és nagyon hasznos lenne. A másik meg a francia, mivel gyönyörű nyelv, az európai kultúrának az egyik pillére. Oroszul tanultam már 7 évig de elfelejtettem, olaszból érettségiztem de ezt is elfelejtettem, szóval úgy fölöslegesen, csak felejtés céljából nem tanulnék nyelveket már. Amúgy az arab és kínai ami még hasznos lehet.
6/8 anonim válasza:
Mivel német felsőfokúm és angol középfokúm van, én személy szerint angolt tervezek még tanulni, az után ha lenne időm és kedvem akkor az orosznak látnék neki. Ha nem lenne nyelvvizsgám akkor az angollal kezdeném, egyébként meg nagyban függ a céloktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!