Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy vannak ezek a számok meg...

Hogy vannak ezek a számok meg betük angolból?

Figyelt kérdés

Mondjuk hallottam, hogy van A1-A2, meg B és C is.

Mit jelentenek ezek?

Az A1-2 az alapfok, utánna a B a közép és a C a felső?

2021. ápr. 19. 22:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

B2 középfok

C1 felső

2021. ápr. 19. 22:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen. Az A2 az alapfok, az A1 a minimumszint.
2021. ápr. 19. 22:57
 3/11 anonim ***** válasza:
Igazából ez változó, hogy melyiket hogy hívják, én pl. néhány helyen eddig a B1-et úgy láttam feltüntetve, mint belépőszint/minimum, pl. azt hiszem az ECL weboldalán is a B1-et hívja alapfoknak, A2 az csak a belépőfok. Meg a B1-es szintű nyelvvizsga neve is alapfokú nyelvvizsga. Viszont igazából tök mindegy, mert igazából ha valahova kell nyelvvizsga, akkor a B2 a minimum (általában), vagy a C1 (felsőfok). Illetve ott van a C2 is, de az már a mesterfok, az már az, aki rendesen folyékonyan beszél, stb. De igen, így általánosságban véve A1-2 (+B1 talán) az alapfok, közép a B2, C1-C2 felsőfokú.
2021. ápr. 19. 23:15
 4/11 anonim ***** válasza:
#3-as vagyok. Szóval van A1, A2, B1, B2, C1, C2 is. :)
2021. ápr. 19. 23:16
 5/11 A kérdező kommentje:

De itt azt írja hogy

[link]

Szóval mást ír és nem értem.

Valaki az elejétől végiéig leirná mi mit jelent?

A1

A2

B1

B2

C1

C2

Köszönöm

2021. ápr. 19. 23:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem annyira nem érdemes izélni azon, hogy melyik mit jelent pontosan.

Szerintem alapból ez nyelviskola függő, hogy minek nevezik pontosan, van ahol az A2-őt alapfoknak hívják, van ahol a B1-et hívják csak alapszintnek. Szóval most ki hogy hívja. Viszont a B2 fixen középszint. Szerintem azalatt mindent alapszintűnek lehet mondani. Most az A1 A C1 pedig felsőfokú, a C2 pedig

2021. ápr. 19. 23:21
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

#6-os vagyok. Véletlen előbb elküldtem.

Szóval most az A1 az még nagyon kezdő, az A2 az már közelít az alapszint felé, míg a B1-et már fixen lehet alapszintű tudásnak hívni. És akkor ott van egy kis ugrás, mivel a B1 még alapféle, de a B2 már közép. Akkor utána a C1 felsőfokú, a C2 meg már "nagyon" felsőfokú, anyanyelvi szintű beszédet jelent.

2021. ápr. 19. 23:22
 8/11 anonim ***** válasza:
De amúgy szerintem ezt feleslegesen nézegetned. Mármint, én sosem foglalkoztam vele, hogy milyen szintű vagyok, aztán elmentem egy B2-es nyelvvizsgára, meglett, akkor oké, úgy voltam vele, hogy középfokú tudás meg van, most meg haladok a C1 felé. Ha meg nyelviskolába akarsz menni, akkor szerintem ha nem teljesen kezdőként mész oda, akkor lehet, hogy ott alapból szintfelmérőt iratnak, hogy eldönthessék, hova sorolnak be (vagy nem tudom, sosem voltam nyelviskolában). Szóval evvel azt akarom mondani, hogy ezek a jelölések nem olyan fontosak.
2021. ápr. 19. 23:24
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm. Igazán egységesíthették volna ezeket.

Köszi a válaszokat.

2021. ápr. 20. 02:48
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

ennél jobban már nem lehet egységesíteni... a jelölések igenis fontosak, ez alapján tudja más beszélő/tanár/munkáltató bemérni, hogy mire leszel képes, mennyire kell lassítania, mennyire lesz akadálymentes a kommunikáció.

2021. ápr. 20. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!