Eszperantósok, ti mire használtátok ezt a nyelvet?
Orosz és amerikai eszperantistákkal beszélgetek online, nyelvvizsgára plusz pontot kaptam, stb. stb.
Nem, nincs a feje felett, de van esperanto kitűző, ha akarod, táskára teszed, matricát használsz, stb. és jelzed, hogy te beszélsz. De legtöbben így is, úgy is interneten ismerkednek, ott meg egy kattintás megadni a beszélt nyelvet, pl. italki.com-on, vagy más languageexchange oldalon.
2008-ban részt vettem az Ifjúsági Eszperantó Világkongresszuson Szombathelyen, és azóta rendszeresen járok nemzetközi eszperantó rendezvényekre, az utóbbi 1 évben virtuálisan.
Rendezvénynaptárt itt lehet találni: [link]
Benne vagyok néhány eszperantó nyelvű Telegram csoportban, ezeket itt lehet megtalálni: [link]
Valamint néhány facebook csoportban, ezek közül a legnagyobb: [link]
Egy magyar eszperantó csoport, a Virtuális Eszperantó Klub: [link]
Ha pedig a közeledben levő eszperantóul beszélőket szeretnéd megtalálni, használd az Amikumu nevű alkalmazást.
Balázs jól beszél Antal vagyok. Több mint ötven éve tanultam meg eszperantóul, nem
egy-két hét alatt, hanem egy jó év alatt. Nem sokatutazom, de fiatalabb koromban Lengyelországban, Franciaországban, Svájcban, Oroszországban, Magyaoroszágon, Romániában, Horvátországban, Szlovákiában, Csehorsszágban kellemes találkozókon vettem részt, sok jó kapcsolatom azóta is megvan, igaz, vannak feszültebbek is. A családban mindenki jól beszél eszperantóul, ez előny, de lehet hátrány is, ha nem ugyanazon a rendezvényen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!