Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 20 évesen még meg tudok...

20 évesen még meg tudok tanulni angolul?

Figyelt kérdés
Igazából 12 évig tanultam, de szinte semmit nem tudok, igaz nem is érdekelt annyira. Általánosban vagy 10 angol tanárom volt, mindig totál előlröl kezdtünk mindent. Aztán gimiben az angol mellett tanultam franciául, de ott is az angoltanár borzalom volt, plusz engem sem érdekelt annyira. Most már bánom, mert látom, hogy rengeteg helyre kell.
2010. aug. 21. 22:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Meg tudsz. :) A nővérem 30 évesen kezdte el (a nulláról) mert a suliban ,ahol biosz-földrajzot tanított, egyik napról a másikra nyelvi tagozatos suli lett, és szólt neki az igazgató, hogy következő évben a tárgyait már csak angolul oktathatj.. gondolhatod, mekkora ijedelem volt. De ment neki. :) Kisgyerek mellett is. Neked is menni fog.
2010. aug. 21. 22:33
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
24 évesen, két gyerek és főiskola mellett kezdtem újra én is a nyelvtanulást. Ha eltökélt és szorgalmas vagy, akkor hamar siker koronázza a tetteidet. Soha nem késő tanulni, sok sikert!
2010. aug. 21. 22:36
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igazából nem tudom menne-e, a francia érdekelt, ment is, még mindig egész jól tudok, hálistennek, de reméljük igazatok lesz és ez is menni fog:)

2010. aug. 21. 22:38
 4/14 anonim ***** válasza:
46%

simán, ha nem adod fel. nekem általánosban szar tanárjaim voltak, félévente váltották.. és szntem ez nem jó. minden nyáron elkezdtem tanulni az angolt de nem értem el vele semmit, mert azt se tudtam mit tanulok.. egy csomó kimaradt stb motiváció semmi.

Utána bekerültem középsuliba, jó volt mert mindent előről kezdtünk. 3 hónap után regisztem egy külföldi oldalra ( www.interpals.net ) találtam beszélgető partnereket, nem pont angolokat, elkezdtem velük beszélni, percenként átrohangáltam a nővéremhez hogy segítsen, hogy kell ezt meg azt mondani, ezt most hogy érti stb.. És ez elkezdett jobban motiválni. meg tanultuk folyamatosan az angolt, de amit bánok h nem találtam meg előbb az ez a könyv "Dohár Péter: Kis angol nyelvtan" A legjobb angol könyv!!

És mostmár nem kérek segítséget sem. Nem azt mondom hogy tökéletes, de még tanulgatom. Már ott tartok h álmomban külföldi sztárokkal beszélek angolul xDD

2010. aug. 21. 22:43
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

Én 23 évesen kezdtem (előtte más nyelveket tanultam), és pár év alatt sikerült eljutnom oda, hogy folyékonyan olvasok, értek és beszélek angolul.

Szóval lehetséges. Sok sikert!

2010. aug. 21. 22:47
 6/14 anonim ***** válasza:
22:43-as jól szólt. A Dohár Péter könyv tényleg nagyon jó és le is tölthető a netről...
2010. aug. 21. 22:51
 7/14 anonim ***** válasza:

En 50 eves vagyok, tobb nyelvet beszelek, es most szeretnem megtanulni a japan nyelvet.

A tanulasnak a korhoz nincs semmi koze, a test az kopik,

de a lelek az orok fiatal marad, ezt ne felesd el!

2010. aug. 21. 23:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Előzőnek.

Sok sikert hozzá és jó egészséget!

(Egy kor-sorstárs...)

2010. aug. 21. 23:25
 9/14 anonim ***** válasza:
63%
természetesen,édesanyám 50 évesen kezdte,már letette a középfokút
2010. aug. 21. 23:25
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem nem akkora gond, ha valaki nem beszél angolul, de hogy el sem szeretné kezdeni... na az már az.

A lényeg, hogy ne parázz. Valakinek több idő kell, valakinek kevesebb.

Pár példa:

- Egy lány ismerősöm most ment ki Angliába. 24 éves, suliban ő is tanult angolul, de semmi se maradt meg neki. Januártól leült, és most folyékonyan beszél angolul, vannak hibák, de kint majd belejön.

- Én is voltam kint az angoloknál, egyik szlovák barátom mesélte, hogy ő 27 évesen ment Svédországba szlovák nyelvismerettel, és ott kezdett bele az angolba. Most 30 éves, és folyékonyan beszél.

- Egyik barátom németet tanult világ életében, fél éve tanul angolul (most 23 éves), és egészen jól beszél, ahhoz képest, hogy ő abszolút nulláról indul.

- Én is németül tanultam érettségiig, aztán csak 20-21 éves fejjel kezdtem bele némi alappal a nyelvbe, és folyékonyan beszélek.

Nem lesz gond! S, ha azt fogod érezni pár hónap múlva, hogy semmi, csak folytasd, és nem marad el az eredmény!

2010. aug. 22. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!