Német nyelvtanuláshoz praktikák-taktikák?
Elég jól mennek a nyelvek, viszont a németet nemrég kezdtem és elég nehéznek érzem.
Esetleg tudnátok valami "taktikát" ajánlani amivel könnyebben el lehetne sajátítani a nyelvtant?
Könyv ajánlatokat is szívesen várok!
Btw jelenleg olyan A1 körüli szinten vagyok, de fel kellene fejleszteni B2-re (minél gyorsabban, de tudom, hogy időbe telik).
Nekem sokat segített, hogy egy-egy betűt,amit máshogy ejtenek lejegyzeteltem. (pl.: v-->f)
Mindig névelővel tanulj!
Nekem ezek voltak segítségemre, remélem neked is beválik.
Keress rá youtube-on a Super Easy German és később az Easy German videókra és napi 6-8-10-12 órában hallgasd őket.
Közben jegyzeteld ki a számodra legszimpatikusabb mondatokat. Állíts össze belőle fogalmazásokat, amelyet megtanulsz szó szerint kívülről és felmondasz magadnak.
Kezdetben komplett szövegeket tanulj szó szerint, néhány hét múlva már magadtól fogod érezni a struktúrákat és mehetnek szinonimák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!