Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor past simple és mikor...

Mikor past simple és mikor past particible?

Figyelt kérdés
Nem kell olyan komoly regényt írnia aki segít. Abból megértem, ha leírja pl mikor knew és mikor known
2021. ápr. 14. 12:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű múlt esetén a második szótári alakot kell használni, befejezett ideidőknél (mindhárom időben) pedig a harmadikat.
2021. ápr. 14. 12:44
 2/3 anonim ***** válasza:
47%

Nyilván vannak speciális szabályok, de első lépésként érdemes megérteni a folyamatos és a befejezett igeidő közötti különbséget. Nekünk azt ezen a példán magyarázták:

Ettem spenótot. (Folyamatos)

Megettem a spenótot. (Befejezett)

2021. ápr. 14. 13:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

2: Hát, akkor nagyon rosszul magyarázták nektek! Ez max a magyarra értelmezhető így, de az angolra ebben a formában nagyon nem. Pl.:

Délben megettem az ebédet. - I had lunch at noon.

Már megettem az ebédet. - I have had lunch.

Spenótot és sajtot ettem ebédre. - I had spinach and cheese for lunch.

Ettem már spenótot - I have eaten spinach before.

Látszik, hogy a mindkét magyar igelak megjelenhet mindkét angol igeidőben, szóval ez az ettem/megettem "mankó" itt egyáltalán nem segít, sőt...

2021. ápr. 14. 13:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!