Mikor past simple és mikor past particible?
Figyelt kérdés
Nem kell olyan komoly regényt írnia aki segít. Abból megértem, ha leírja pl mikor knew és mikor known2021. ápr. 14. 12:30
1/3 anonim válasza:
Egyszerű múlt esetén a második szótári alakot kell használni, befejezett ideidőknél (mindhárom időben) pedig a harmadikat.
2/3 anonim válasza:
Nyilván vannak speciális szabályok, de első lépésként érdemes megérteni a folyamatos és a befejezett igeidő közötti különbséget. Nekünk azt ezen a példán magyarázták:
Ettem spenótot. (Folyamatos)
Megettem a spenótot. (Befejezett)
3/3 anonim válasza:
2: Hát, akkor nagyon rosszul magyarázták nektek! Ez max a magyarra értelmezhető így, de az angolra ebben a formában nagyon nem. Pl.:
Délben megettem az ebédet. - I had lunch at noon.
Már megettem az ebédet. - I have had lunch.
Spenótot és sajtot ettem ebédre. - I had spinach and cheese for lunch.
Ettem már spenótot - I have eaten spinach before.
Látszik, hogy a mindkét magyar igelak megjelenhet mindkét angol igeidőben, szóval ez az ettem/megettem "mankó" itt egyáltalán nem segít, sőt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!