Ha én emelt nyelvi érettségit teszek és megvan a 60 százalék, de az egyetemi felvételin nem jelöltem nyelvvel kapcsolatos szakot, akkor ugye nyelvvizsgaként számolnak a felvi.hun?
Jaj, én vagyok a #2, na szóval én emelteztem anno (2019) nyelvből (német), meg is lett a nyelvvizsga az érettségivel (nincs külön nyelvvizsgám, csak ez az érettségis), de... És itt jön a de.
Én naiv, azt hittem, hogy az emelt miatt megkapom a plusz 50 pontot, plusz ugye a 40 pontot a felsőfokú nyelvvizsga miatt, amit ugye az érettségivel szereztem. Mondom tök jó, ez simán meglesz. És itt jött a "pofon". Hogy ez nagyon nem így működik...
Hisz egy jogcímen ezt nem lehet csinálni. Vagy az emelt plusz 50 pontját kapod, vagy a nyelvvizsga plusz 40 pontját, ha UGYANARRÓL a nyelvből van mindkettő (nyilván a neked legkedvezőbb pontokat veszik figyelembe, így a plusz 50 pontot fogod megkapni).
Így nekem is "gyorsan" kellett tennem egy angol nyevvizsgát, hogy ne essek el a plusz 40 ponttól.
Szép napot.
#3, az érettségi B2 nyelvvizsgát ad, ami 28 pontot ér(vagyis érne, ha külön számolnák). 40 pont a C1 vizsgáért jár.
De egyébként igen, vagy-vagy, nem lehet 1 dologgal 2 jogcímen bezsebelni pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!