Erről az angol témáról valaki segítene, hogy mit tudnék beszélni?
Internet and business communication:
How do you think Internet supports international trade?Do you think the Internet has restructured the labour market?What do you mean by working from home?
Előre is köszönöm
kifejteni nem fogom, csak támpontokat adok, hogy miket érdemes átgondolnod, utánanézned. (plusz ha nelvvizsgára készülsz, ajánlom az exam fright killert, neten kering pdf-ben)
How do you think Internet supports international trade?
- internetes vásárlások ebay, wish, etc - mennyire használják, honnan jönnek az áruk, akár pro- kontra érvek
- információ szerzés az árukról, árakról
- milyen hatással lehet a hazai kiskereskedelmekre
- milyen lehetőségek nyíltak meg a kézműves termékeknek (etsy)
Do you think the Internet has restructured the labour market?
- ipari forradalom 4.0-t be lehet ide hozni, automatizálást
- home office (pro és kontra, be lehet hozni a covid helyzetet is, hogy aktualitáshoz kösd)
- interneten keresztül más országból is vehetnek fel embert (cégeknek jobban megérheti anyagilag, pl indiait felvenni, akinek van szaktudása, de jóval kevesebb pénzért vállalja a munkát - így be lehet vonni az oktatás fontosságát, esetleg a fejlődő országok kihasználását)
What do you mean by working from home?
- hát ezt nem hiszem hogy jobban körül tudom írni neked. definiáld (elég a tök egyértelmű dolgokat, hogy neten keresztül dolgoznka akik tudnak)
- felsorolni pár munkakört ahol simán lehet, párat ahol nem lehet
- mik azok a munkakörök amik eddig is home officeban/online elegendőek voltak
- covid hogyan terjesztette ezt el
Ezt totál szívatásnak tartom, hogy a szóbeli témák nem életkor specifikusak. Egy 16 éves ha nyelvvizsgázni megy, ugyanolyan tájékozottságot feltételeznek tőle ilyen vagy más témákban, mint egy 23-24 éves vagy idősebb személytől.
Nekem felsőfokún annyira szivatós témáim voltak, magyarul sem tudtam volna mit mondani 18 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!