Honnan tanuljam meg az angol phrasal verbs-öket? Igekötős igéknek fordítják ha jól tudom. Eddig szótárból írtam de,sokszor nem nagyon értem. Ja,és nincs kiírva ,hogy elválós vagy nem. Mennyi kell ezekből kb a angol B2-höz?
Nincs néhányuknál csillag, vagy van két változatban leírva úgy is, hogy beékelődik közé a tárgy? Érdemes néha megnézni a szótár jelöléseit.
Brit vagy amerikai angol a szótár? A brit angolban nem nagyon szokták elválasztani egymástól az igét és az igekötőt, az amerikaiak bátrabbak ebből a szempontból.
Vannak könyvek, amelyekben példamondatok is szerepelnek, így például Nagy György: Angol elöljárós és határozós igék szótára (elválók jelölése beékelődő tárggyal), vagy Doró Katalin: Phrasal Verbs -frazális igék (elválók jelölése csillaggal).
A netes oxfordiban is úgy van, hogy ha benne van a tárgy, akkor lehet benne a tárgy, mint például itt a win someone over:
...gyűjtés, tanulási segédlet rengeteg van, ezeket egy hevületemben 5 perc alatt töltöttem le:
Dainty Phrasal Verbs Advanced
Errey 1000 Phrasal Verbs In Context
Goodale Collins Phrasal Verbs Workbook
Longman Phrasal Verbs Dictionary 5000
McCarthy ODell EnglishPhrasal Verbs In Use Advanced
Oxford Really Learn 100 Phrasal Verbs
Parkinson Oxford Phrasal Verbs Dict For Learners Of English
Shovel Making Sense Phrasal Verbs
Workman Phrasal Verbs
Wyatt Phrasal Verbs And Idioms
A nyelvtankönyvek felsorolásairól nem is beszélve.
"Eddig szótárból írtam de,sokszor nem nagyon értem."
Ez meg mi? A jelentést nem érted?
Akkor a britek egymás mellé írják a az igét és az igekötőt? Na akkor egy gond kihúzva hogy melyiket hogy kell írni. Köszönöm
ui:Nyelvizsgán ha különválasztom abbol nem lesz baj ugye?
"Akkor a britek egymás mellé írják a az igét és az igekötőt?"
Dehogy, ez egy hülyeség volt az illetőtől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!