Más is van úgy vele (középszintű vizsgával), hogy sokkal könnyebben elmond valamit angolul, mintsem megértse a folyamatos (a hallgatóra tudására tekintettel nem lévő, folyamatos) beszédet?
Hát nálam ez is-is.
Angolból inkább jobbam értek mint beszélek, németül jobban beszélek mint értek :D
Angolom B2-es, németem C1-es.
Megértésben minimum annyi kihívás van, mint a beszédben.
BBC Englisht Minden további nélkül megértem, de ez nem jelenti azt, hogy mindent megértek.
Ráadásul már sok embertől hallottam ezt a "megértem, csak 5mp késésel" szöveget, ami alapvetően ellehetetleníti a kétirányú kommunikációt. De az a sejtésem, hogy olyan is van, aki ráfogja, hogy érti, de a valóságban az információ harmada elveszik az éterben, mielőtt az agyáig elérne.
A beszéd nem nehéz, ott inkább a bátorság hiányzik az emberekből. A bátorság, amit gyakorlattal lehet csak megszerezni.
De ez lehet csak nálam van így. Szinte sose néztem semmit felirat nélkül, de naponta beszélek angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!