Hogyan készülsz/készültél nyelvvizsgára?
"A szókincsed olvasással fejleszthető."
Mekkora igazság... és mennyire nem kéne, hogy meglepetésként hasson...
ha csak elkezdesz bemagolni egy listát mindenféle kontextus nélkül, azt nagy valószínűséggel nem fogod tudni hosszú távon emgjegyezni, használni meg pláne nem.
az olvasással nyelvvizsgára készüléskor érdemes taktikusan, a témakörökben cikkeket olvasni. Pl téma a szabadidő, akkor keresel szabadidőről szóló cikkeket (érdemes rendes cikket olvasni, nem csak tankönyveket, mert a szövegértési résznél ilyenek lesznek). Ha ezeket kiszótárazod (érdemes minden cikkből max 10-et kiírni ami fontosnak tűnik/többször ismétlődött. ) akkor kontextusban tudod őket megtanulni, tudod hogy hogyan kell őket használni
Ami gyakran előfordul nyelvvizsgán és elvárt kifejezés az a levéríráshoz kötődő (hogyan kezdünk levelet, hogyan fejezzük be, hogyan hozunk fel témát, azért írtam a levelet, mert...;etc) illetve a véleménynyilvánítás/vitázás szófordulatai. (ÚGy gondolom, egyetértek, nem értek egyet, igaza van, etc. ) Ezeknek nézz utána.
A többi viszont... bármi lehet
"Ami gyakran előfordul nyelvvizsgán és elvárt kifejezés az a levéríráshoz kötődő (hogyan kezdünk levelet, hogyan fejezzük be, hogyan hozunk fel témát, azért írtam a levelet, mert...;etc) illetve a véleménynyilvánítás/vitázás szófordulatai. (ÚGy gondolom, egyetértek, nem értek egyet, igaza van, etc. ) Ezeknek nézz utána."
Ezeket épp most vettük nem rég, 11.-es vagyok és elv van ilyen érettségin is, nem?
igen, érettségin is vannak ezek. Igazából az érettségi meg a nyelvvizsga nagyjából egy kutya. Néhol kicsit eltér, hogy mi a feladat, pl hogy a nyelvtant hogyan kérik számon az írásbelinél, vag hogy a szóbelin szituációs gyakorlat vagy vita van, de alapvetően maga a tudás ami kell hozzá, az teljesen ugyanaz. Inkább szintbe nvan kis eltérés. Nagyjából úgy nehezedik, hogy B1 - közép érettségi- B2-emelt érettségi - C1
Én közép érettségire és B2 nyelvvizsgára egyszerre készültem, emg utána emelt érettségire és C1-re is, és a gyakorló feladatlapok megoldásán kívül nem kellett különbséget tenni, hogy éppen melyikre készülök..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!