Akik önállóan készültek fel nyelvvizsgára, hogyan kezdtek neki?
Angolról lenne szó. Évek óta nem tanultam, magántanárra nincs pénzem. Valamilyen szinten elmakogok, de nem vagyok éppen társalgásképes, persze nem is nagyon van kivel beszélgetnem.
Szavakat kezdtem tanulni és nyelvtanfeladatokat csinálni, de nem érzem, hogy érnék vele bármit is. Mivel célszerű kezdeni?
Youtube-on minden anyagrész fentvant érthetően elmagyarázva. Nem kell tanár hozzá, hogy felkészülj a nyelvvizsgára. Youtube + Google + Ncore + Netflix -> Sikeres nyelvvizsga.
De elkell döntened, hogy milyen nyelvvizsgát akarsz letenni és külön arra készülni, mert mindegyik egy kicsit más.
# van olyan vizsga, ahol egy db mintafeladat van a honlapon és kész.
Arra inkább ne menjünk? Olyat válasszunk ahol sok elérhető anyag van?
Én egy addig a szintig vezető nyelvtanulós könyvet végeztem ki Hát, akkor, mikor én kezdtem, még a negyvenfős általános iskolai osztályban átlagosan egy fő volt, aki nem tudta az olvasást eszközként használni. Aztán a nyelvvizsga előtt egy héttel megtudtam, hogy vannak felkészítő anyagok. :D Így megcsináltam napi egy, összesen hat gyakorló tesztet.
Hanem, a szóbeli az pont olyan rossz lett, mint amennyire várható volt a szájzáras felkészüléstől. Épphogy átugrottam azon a lécen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!