Hogyan tanuljak nyelvet otthon?
Már egy jó ideje itthon vagyok a vírus miatt. Gimnáziumba járok, ahol angolt és németet tanulok. A nyelvek nem az erősségeim, de megteszek mindent tőlem telhetőt.
Elkezdtem itthon latinul tanul, mert érdekel és orvosira szeretnék menni (tudom, hogy nem fontos oda a latin tudás, de hátha ad egy kis pluszt).
Hogy tudnám itthon megtanulni a latint annyira, hogy majd nyelvvizsgázhassak belőle? Az angol és német tudásomat, hogy tudnám fejleszteni?
Szeretek olvasni, ezért arra gondoltam, hogy elkezdek idegen nyelven olvasni, de kicsit félek, hogy elvesznék a könyvben. Tudnátok ajánlani könnyebb angol és német olvasmányokat?
Köszönöm, ha elolvastad. :)
A latin nyelvvizsgánál leginkább a nyelvtannal, a kultúrtörténettel és az irodalommal kell képben lenni.
Nem biztos, hogy megéri az energiabefektetést, mert egészen más milyen tudást követelnek, mint az orvosin, de ha elszánt vagy, akkor a következő utat érdemes követni:
Először is mindenképp érdemes beszerezni egy nyelvtankönyvet (egy viszonylag újat, régit nem érdemes). Utána egy hagyományos nyelvkönyvet vagy nyelvkönyvsorozatot (pl. Betts Gavin könyvét). Végül pedig érdemes a kultúrtörténetbe beleolvasni, azt szóbelin szokták kérni.
Hans Orberg könyveit (Lingua Latina per se illustrata) is kipróbálhatod, azok latinul tanítják a latint. Ha megvannak az alapok, lépésről lépésre közelebb kerülhetsz a latin szövegek megértéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!