Második nyelvnek spanyol vagy olasz jobb? (első az angol)
Egyébként az idegen nyelv kiválasztásnál mindig az a legfontosabb,hogy hogyan tudod/szeretnéd majd a későbbiekben használni.
Tanulhatsz arabul is teljesen feleslegesen,ha egyetlen egy arab országba sem mész ki és 10 év alatt 2-szer használod.
De úgy is tanulhatsz arabul,hogy napi szinten hasznosítod.
Nem tudom, biztos az én írásom érthetetlen, de nem csak a kultúra témát hoztam fel. Hoztam a nagykövetségek példáját, SSC-ket, de lehetsz tolmács - fordító és egyébként, ha már IT, a lingüística computacional (számítógépes nyelvészet) is elég népszerű ágazat lett Spanyolországon belül. Hozzá teszem, ahogy egy előttem szóló is írta, szinte bármilyen nyelvet lehet hasznosítani.
Egyébként, mivel úgy gondolom IT területen van tapasztalatod, ahogy azt már előbb is írtam, ott természetesen fognak a munkavállalók angolul beszélni, de nem "angloszaxon" szakmai területeken teljesen más a helyzet. Valószínűnek tartom, hogy én sokkal több spanyolajkút ismerek, mint te (valaha fogsz ilyen mentalitással, tehát amikor valaki odáig jut el, hogy Mexikó - kartell és Chile - erdő, nem tudom eldönteni, hogy itt mi az ami ne lenne lekezelő, xenofób és enyhén rasszista..) és a legtöbbnek egyetemi végzettsége van mégsem mindegyik rendelkezik egy felettébb kiemelkedő angol tudással.
Azt ajánlom, hogy nézz utána egy kicsit a dolgoknak és tágítsd ki a világképedet és ne ,tipikus magyar mentalitással, húzzál le mindent, valamint a mocskolódó hangnemtől sem lesz helytállóbb az "érved", ezt így megsúgom;D
Személyeskedő és lekezelő stílusod neked volt. Nem kívánom tovább folytatni ezt a "vitát" veled (bár még vitának sem lehet nevezni az alpári stílusodnak köszönhetően). Legyen szép napod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!