Hol, hogyan tudnám fejleszteni a szókincsemet?
Két éve Amerikában élek. Viszonylag jól elboldogulok mindenhol, de szeretném fejleszteni a szókincsemet. Gyakran nem értem meg, amit nekem mondanak, mert olyan szavakat, kifejezéseket, szlenget használnak, amit nem ismerek. A beszédem is döcögős, mert sokat kell gondolkodnom egy-egy szó jelentésén. És sajnos magyarul gondolkodok és leforditom magamban angolra, amit mondani akarok. Ez meg igy nem jó.
Ha esetleg a filmeket angol nyelven, angol felirattal nézném, az hatásos lenne szótanulás céljára? Vagy forditsak szövegeket? Olvassak angolul mondjuk újságot?
Szerintem jó ötlet a filmnézés is, mert akkor hallod is, hogy az egyes szavakat hogy ejtik ki.
Az újságolvasás pedig azért lehet hasznos, mert látod, hogy melyek azok a szavak, szókapcsolatok, amiket napi szinten is gyakran használnak, és ha pl. bulvársajtót olvasol, akkor a szlengeket is megismerheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!