Hogy tudnám fejleszteni a szókincsemet, h nagyon inteligensen beszéljek?
De ostobán tettem fel a kérdést...pld olvasás...és még...olvasni is szoktam, de van még vmi?
Ilyen szinonímákat használjak...pld
olvass b*zdm*g, a k*b*sz*tt kultúra csak úgy ragad rád :-)
nézzél még művészfilmeket is, lehetőleg olyat, amelyikben sokat beszélnek. de most komolyan: könyveket, szépirodalmat. lehetőleg XX. századi modern íróktól... annyi jó és fogyasztható író van...
Politikusokat és celebeket ne hallgass. Legtöbbjük még átlagosan sem tud beszélni. Kivétel Vágó István,vagy pl. Göncz Árpád.
Olvass Arany Jánost, Mikszáthot,Gárdonyit. Nekik nagy a szókincsük.Nagyon változatosak Kolozsváry Gardpierr könyvei is.
A Szinoníma szótár is hasznos. Olvass vagy halgass meg egy rövid szöveget. A szótár segítségével fogalmazd át a mondatokat.
Nagyon sokat segíthet,ha betudnál szerezni Stilisztika-tankönyvet. (Lehet,hogy csak Antikváriumokban van).
Én igen régen jártam iskolába,nekünk kötelező tantárgy volt. Pl. azt is tanultuk,hogy egymondatban soha nem lehet azonos szó,csak a szinonímája. Vagy pl. pongyola beszéd,ha azt mondod,hogy csináltam egy fényképet, a készítettem helyett. A tanárnőnk azt mondta,hogy magyar ember csak gyereket csinál,mást mindent készít. A stilisztika ilyen "finomságokra" is megtanít.
Az sem árt,ha magnóra mondasz egy szöveget,és visszahallgatva elemzed,javítod.
Sok türelem és sok gyakorlás,és sok idő kell hozzá.
természetesen nem akarok így beszélni az utcán...vagy...
természetesen nem kívánok íly módon megnyilvánulni egy közösségben....csak szeretném ismerni ezeket a szavakat.Szeretném megtanulni...nem, nem vok kocka.Csak nem is tudom...szeretném érteni ezeket a toleráns, szentimentális stb szavakat...ez ugyan más, mint amiről a kérdésben szó van, de lényegében hasonló.
"Ily módon megnyilvánulni egy közösségben"? Legyen stílusérzéked! Ne akarj többnek, ne akarj másnak látszani, mint aki és ahány éves vagy. A "vok" viszont indokolatlan (3 leütés megspórolása) és nem intelligens még egy közösségi oldalon sem.
17.52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!