Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan mondjuk azt németül,...

Hogyan mondjuk azt németül, hogy sok szeretettel tanárnőnek?!

Figyelt kérdés

2021. febr. 18. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
mit viele liebe für Lehrerin
2021. febr. 18. 15:17
 2/8 anonim ***** válasza:
14%
für den Lehrerin* bocsi
2021. febr. 18. 15:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2021. febr. 18. 15:21
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
aki lepontozott, cáfoljon vagy sz0pja ki
2021. febr. 18. 21:25
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

#4:

Először is, a Lehrerin talán nőnemű, akkor mi a frászt keres előtte "den", nagyokos?

Aztán olyat, hogy "mit viel(e) Liebe", ilyen értelemben nem szoktunk mondani, ez azt jelenti: sok szeretettel csinálsz valamit.

Üdvözlőkártyára leginkább azt írjuk: alles Liebe.

Szívesen.

2021. febr. 19. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

lepontozhatod ötöst, akkor sincs olyan hogy den Lehrerin...

én valami oylasmit írnék mondjuk kártyára, hogy mit freundliche/liebe Grüße von .... (név helye) Üdvözlőkártyára én is alles Liebe-re szavazok. esetleg alles Liebe zu(r/m) Geburstag/Weichnachten, stb... nekem alkalommegjelölés nélkül kicsit személyes, de ez meg már a saját ízlésem

2021. febr. 19. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
sőt ha ajándékcímkére írod, akkor sem Lehrerint mondasz, hogy für Lehrerin, hanem für Frau Szabó.... esetleg valmai oylan kontextusban, hogy für die beste Lehrerin der Welt, vagy ilyesmi...
2021. febr. 19. 13:59
 8/8 anonim ***** válasza:

milyen alkalomból vagy mire írnád neki? de a Lehrerin helyett tényleg jobb a Frau xyz.

"Herzlichen Dank Frau xyz"

2021. febr. 20. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!