Hogyan mondjuk azt németül, hogy sok szeretettel tanárnőnek?!
Figyelt kérdés
2021. febr. 18. 15:08
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2021. febr. 18. 15:21
4/8 anonim válasza:
aki lepontozott, cáfoljon vagy sz0pja ki
5/8 anonim válasza:
#4:
Először is, a Lehrerin talán nőnemű, akkor mi a frászt keres előtte "den", nagyokos?
Aztán olyat, hogy "mit viel(e) Liebe", ilyen értelemben nem szoktunk mondani, ez azt jelenti: sok szeretettel csinálsz valamit.
Üdvözlőkártyára leginkább azt írjuk: alles Liebe.
Szívesen.
6/8 anonim válasza:
lepontozhatod ötöst, akkor sincs olyan hogy den Lehrerin...
én valami oylasmit írnék mondjuk kártyára, hogy mit freundliche/liebe Grüße von .... (név helye) Üdvözlőkártyára én is alles Liebe-re szavazok. esetleg alles Liebe zu(r/m) Geburstag/Weichnachten, stb... nekem alkalommegjelölés nélkül kicsit személyes, de ez meg már a saját ízlésem
7/8 anonim válasza:
sőt ha ajándékcímkére írod, akkor sem Lehrerint mondasz, hogy für Lehrerin, hanem für Frau Szabó.... esetleg valmai oylan kontextusban, hogy für die beste Lehrerin der Welt, vagy ilyesmi...
8/8 anonim válasza:
milyen alkalomból vagy mire írnád neki? de a Lehrerin helyett tényleg jobb a Frau xyz.
"Herzlichen Dank Frau xyz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!