Hogyan lehet könnyen tanulni szódolgozatra?
Én keresek valamit, amivel asszociálni tudok az adott szóra.
Pl.: az olasz formaggio (sajt) szó. Ebben benne van a "forma" amiről rögtön ez jut eszembe: Kerek dobozban, háromszögformájú étel, amit kockasajtnak hívnak. Ez talán így bonyolultnak tűnik, de legyen akármilyen véletlenszerű a kötés a két szó közt, ha kellően spontán, működni fog.
Nagyon fontos még a rendszeres ismétlés. Én egy szódolgozatra már egy héttel hamarabb el kezdem tanulni a szavakat, hogy kellően bevésődjenek, ne csak a rövidtávú memóriámba.
Nekem alapvetően könnyen ment a szótanulás. De, ha valami nem akart megmaradni, akkor valamivel összekötöttem(magyar szóval, képpel).
Pl a cheese-az csíz
Pigeon-Aegon 😂
Németnél is beválhat, plust ott a névelőknél a színekkel való kiemelés is jó (der kék, die piros, das zöld)
A sicher-t meg tudtad jegyezni?
Akkor pl lehetne h a sacher (mint a torta) a lich meg lehetne lik(lyuk)
Sacherlik-Sicherlich
De ha a sichert megjegyzed mar közel a cel, mert hasznaljak magyarban is (ziher).
Német eredetű szavak vannak bőven a magyarban,szoval tuti lesz valamihez kötni.
Amikor tanultam suliban németet, akkor baromi nehéz volt,es furcsa.
A kerdo szavak is 🤯
Pl Wie-Hogyan-> Vihogyan (vihogva)
Ha vizuális típus vagy egy kicsit is, bejöhet.
Vagy amit a 4 írt, hogy mondatokkal olvasd fel.
2 voltam.
Jegyezd meg jól hallottad, mondatban.
Vagy a szavakhoz kapcsolj dallamot, és azt énekeld el sokszor, emlékezni fogsz rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!